Saarde volinik peab valla investeeringute plaani kallutatuks

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Lähkma jõe kaldale ehitati tsaarimetskonna kontor ja metsaülema maja aastal 1901. Surju vald võttis hoone oma bilanssi 2008. aastal ja sellest on kujunenud kogukonnakeskus.
Lähkma jõe kaldale ehitati tsaarimetskonna kontor ja metsaülema maja aastal 1901. Surju vald võttis hoone oma bilanssi 2008. aastal ja sellest on kujunenud kogukonnakeskus. Foto: Urmas Luik

Vallavolikogud lähtuvad ühinemislepingu sihtidest ja selle dokumendi lisana kirja saanud eelis-investeeringute loetelust, nii ka Saarde ja Surju vallast moodustunud 1065ruut- kilomeetrises ligemale 5000 elanikuga Saarde vallas. Sealse volikogu revisjonikomisjoni esimehe, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) Saarde osakonna esimehe Margus Kuke arvates on ühinemislepingu põhjal koostatud arengukava eelarvestrateegia 2018–2028 ja alanud aastaks planeeritud investeeringud kaldu varasema Surju poole.

Kukele on pinnuks silmas ühinemiseelne Surju vallavanem, nüüdne Saarde abivallavanem Jaanus Männik ja tollal Surju, nüüd ühisvolikogu esimees, Lähkma-Saunametsa külaseltsi eestvedaja Kadri-Aija Viik. Aga mitte ainult nemad. Oma osa on revisjonikomisjoni esimehe arvates ka vallavalitsuse liikmel, Kilingi-Nõmme gümnaasiumi direktoril Erli Aasametsal, kes väheneva õpilaste arvuga koolile on saanud lahkelt raha ja kavandab ehitada tööõpetuse maja, investeering 450 000 eurot.

“Saarde valla eelarves on plaan võtta vallale laenu, selle rahaga ehitada gümnaasiumile juurdeehitusena tööõpetuse maja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles