Ümber lükatud mälestuskivi seisab taas püsti

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnus Raekülas lapiti maas olnud mälestuskivi tõsteti püsti tagasi.
Pärnus Raekülas lapiti maas olnud mälestuskivi tõsteti püsti tagasi. Foto: Urmas Luik

Täna hommikul askeldasid Häädemeeste valla ja Pärnu linna piiril Sindi ristmiku lähedal Raeküla metsatukas töömehed, kes vedasid seal olnud ümber lükatud mälestuskivi taas õigesse asendisse.

Nädala alguses andis Raeküla männimetsas jalutanud linnakodanik lehetoimetusele teada, et Riia ja Paide maantee ristmiku lähedal metsatukas on mälestuskivi pikali lükatud.

Kuna tegemist on Häädemeeste valla territooriumiga, teatas sealne vallavanem Karel Tölp, et vald paneb lapiti maas olnud kivi uuesti püsti.

Nädala alguses avanes Raekülas mälestuskivi juures selline vaatepilt.
Nädala alguses avanes Raekülas mälestuskivi juures selline vaatepilt. Foto: Urmas Luik

Nõukogude ajal püstitatud mälestisel seisab tekst: “Siin mõrvati 8. juulil 1941 fašistide poolt Sindi noored hävituspataljoni võitlejad”, järgneb üheksa nime.

Eesti sõjahaudade hoolde liidu tegevdirektori Tiina Tojaku sõnade kohaselt pole kõnealusel juhul tegemist hauatähisega, sestap pole see mälestuskivi sellena kaitse all. “Kui see juba seal pikali on, tasuks võib-olla omavalitsusel kaaluda, kas seda sinna üldse on mõtet tagasi panna. Ehk toimetada see hoopis Maarjamäe memoriaali, kus niisuguseid nõukogudeaegseid mälestusmärke ja taieseid hoitakse,” leidis Tojak.

Tölbi sõnade kohaselt nad pole kaalunud mälestuskivi praegusest asukohast minema viimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles