Koolijuhid kogusid koos kolleegidega uusi teadmisi

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu koolijuhid osalesid koos Lääne-Virumaa koolijuhtidega ühistel õppepäevadel.
Pärnu koolijuhid osalesid koos Lääne-Virumaa koolijuhtidega ühistel õppepäevadel. Foto: Toomas Mitt

Pärnu linna koolijuhtide ühendus vedas eest koostööprojekti, milles lõi kaasa Lääne-Viru koolijuhtide ühendus, innustamaks juhte ja tihendamaks organisatsioonide koostööd.

Juhi motiveeritusest sõltub kogu kooli areng, töötajate ja õpilaste rahulolu ja arenguvalmidus. Innustatud ja tänapäevaste teadmistega särav juht on oma kooli töötajate, õpilaste ja lapsevanemate liider ning terve kogukonna suunanäitaja.

Koostööprojekti käigus külastasid Pärnu koolijuhid novembris Lääne-Viru koole ja veebruaris vastupidi. Selleks, et kogeda, kuidas teise haridusasutuse juht või juhtkond töötab, käidi kolleegil töövarjuks ja tutvuti uuendusmeelsete lähenemistega koolitöös.

Koolijuhid õppisid üksteise kogemustest töösituatsioonis, saades juurde ideid.

Peale töövarjutamise toimusid koolitused.

Rakveres esines ettevõtja, tippjuht ja juhtide koolitaja Toomas Tamsar teemal “Coaching – meetod juhtimises kui professionaalse arengu võti”.

Tartu ülikooli turunduse õppetooli juhataja, majandusteaduste professori Andres Kuusiku pidas ettekanded teemal “Oma brand’i loomine ja hoidmine – eristu või sure”, “Koolijuht kui brand”, “Arengusuunad ettevõtluses ja neuroturundus”. Õppepäeva tulemusel tutvuti protsesside juhtimise ja enesekehtestamise metoodikatega.

Pärnus kogunesid liidrid ennast harima Koidula gümnaasiumi ja Vanalinna põhikooli.

SA Pärnumaa Arenduskeskuse juht ​Erik Reinhold rääkis tööturu suundumustest, noorte tööturule kaasamisest ja tööandjate ootustest koolidele.

Näitleja, õppejõud ja koolitaja Martin Veinmann õpetas koolijuhte, kuidas veenvalt esineda ja end meedias väljendada.

Uued teadmised ja kogemused toetavad koolijuhtide arengut ning aitavad viia ellu arendustegevust koolides. Koostöö Lääne-Viru koolijuhtidega jätkub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles