Valitsus plaanib suruda kõrvalteed ja remonti vajavad sillad kohaliku võimu kaela (4)

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Valitsus tõstab käed üles ja surub riigi kõrvalmaanteede korrashoiu omavalitsuste õlule, nii ka Tori vallas Lepplaane–Suigu vahel.
Valitsus tõstab käed üles ja surub riigi kõrvalmaanteede korrashoiu omavalitsuste õlule, nii ka Tori vallas Lepplaane–Suigu vahel. Foto: Urmas Luik

Kättejõudnud aasta 23. päeval üllatas majandus- ja taristuminister, kunagine Tallinna meer Taavi Aas kohalikke omavalitsusi kirjaga, milles soovitakse nende arvamust riigi kõrvalmaanteede üleandmise kohta, lisatud oli teede ja sildade nimekiri. Linna- ja vallavalitsused haistavad kavandatavas sund­võtet, millega riik saab kaelast ära sadu kilomeetreid halva sõidetavusega peamiselt kruuskattega maanteid raha samaväärselt ­lisamata, ja võtsid mõtlemisaja. Ühisarvamuse sõnastab Eesti linnade ja valdade liit.

Pärnu maakonda jääb riigile kuuluvaid teid 1645,1 kilomeetrit, millest neljandiku ehk 429 kilomeetrit kõrvalteid on lahkelt loovutamisel. Maakonnakeskuses Pärnus koos Paikuse, Audru ja Tõstamaa osavallaga on ministeeriumi saadetud nimistus 25 teed (kokku 87,3 kilomeetrit) ja neli silda, mis jäävad Kärbu–Kõima, Valgeranna, Taali–Põlendmaa–Seljametsa ja Paikuse–Tammuru teele.

“Minister soovib vastust, kas omavalitsus nõustub kõrvalmaan­teede üleandmisega täielikult, osaliselt või ei nõustu. Võimalusel palutakse vastust põhjendada ja mittenõustumise korral esitada tingimused, et üleandmisprotsess osutuks võimalikuks,” kommenteeris ministri allkirjaga läkitust Pärnu linnavalitsuse meedia­nõunik Teet Roosaar.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles