Euroopa regionaalarengu fond toetab Päikese kooli ehitamist

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu Päikese kooli õppehoone ehitamine peab olema lõpule jõudnud 2023. aasta 31. augustiks.
Pärnu Päikese kooli õppehoone ehitamine peab olema lõpule jõudnud 2023. aasta 31. augustiks. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu linn saab Päikese kooli õppehoone ehituseks toetust hariduslike erivajadustega õpilastele mõeldud põhikoolide võrgu korrastamise investeeringutest, mida rahastab Euroopa regionaalarengu fond.

Pärnu linnavalitsus märkis pressiteates, et Päikese kooli projekti maksumuseks on kavandatud ligemale 3,8 miljonit eurot. Euroopa regionaalarengu fond katab selle summa täielikult.

Rõugu tänaval asuv Päikese kool on maakonna ainuke põhikool, mis annab toimetuleku- ja hooldusõpet. Selle kooli õpilastel on üldjuhul peale hariduslike meditsiinilised erivajadused ja tavakool ei suuda neile puude spetsiifikast lähtuvat õpet pakkuda.

1982. aastal ehitatud hoone, kus Päikese kool praegu tegutseb, on amortiseerunud ega vasta nüüdisaegse õpikeskkonna nõuetele. Arvestades õpilaste hariduslikest erivajadustest tulenevaid vajadusi nagu eri teraapiad, lisapersonal klassis, abivahendite kasutamine liikumisel ja õppetöös, vajab kool senisest avaramaid ja spetsiifilisemaid ruume (pesemis-, teraapiaruumid). Koolimajas peab olema õpilastel, kes kasutavad abivahendeid (ratastoolid, voodid), mugav ja hea liikuda.

Päikese kooli uus õppehoone tuleb Rõugu 8 kinnistule praeguse Pillerpalli lasteaia (see suletakse 2020. aasta suvel) ja senise koolimaja asemele.

Uude hoonesse mahuks kuus toimetuleku- ja neli hooldusklassi ja õppekohad 50 õpilasele. Koolimajja on kavandatud samuti eriotstarbelised klassiruumid nagu omaette klass individuaaltööks autistlike lastega, käsitöö- ja muusikaklass, muusikateraapia ruum, meelte- ehk tunnetustuba, autistide rahuruum ja multifunktsionaalne ruum, mida saab kasutada aula ja võimlana.

Õppetöö, toitlustuse, kooli raamatukogu, arhiivi ja personaliga seotud ruumide kõrval on tulevases hoones veel füsioterapeudi ruum, mullivann ja vibroakustilise voodiga ruum.

Pärnu Päikese kooli direktori Marju Trumsi sõnutsi täitub uue majaga unistus, mille täitumist on koolipere oodanud kümmekond aastat.

„Meie kooli 20. sünnipäevaks 2022. aastal on uue maja ehitus alanud ja juba see on suurepärane kingitus kõigile neile lastele, kellele see kool ehitatakse,” ütles Trumsi. “Kooli kui kompetentsikeskuse ehitusega saab täidetud kõige olulisem eesmärk: luua sobivad tingimused toimetuleku- ja hooldusõppekava õpilastele, et nad saaksid parima võimetekohase hariduse.”

Uue õppehoone ehitamine algab 2021. aasta suvel ja peab olema lõpule jõudnud 2023. aasta 31. augustiks. Ehituse ajal toimub Päikese kooli õppetöö Pärnu linna omandis vabadel pindadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles