RMK ehitas Pärnumaal 61 kilomeetrit metsateid

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
RMK rajas eelmisel aastal enim metsateid Pärnumaal.
RMK rajas eelmisel aastal enim metsateid Pärnumaal. Foto: Sander Ilvest

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) taastas olemasolevaid ja ehitas uusi metsateid mullu kokku 328 kilomeetrit, enim rajati teid Pärnumaal.

RMK teatel on korras metsateid vaja eelkõige selleks, et puitu  oleks võimalik metsast välja vedada pinnast kahjustamata iga ilmaga. Praeguste soojade talvedega on see eriti oluline. Samuti lihtsustavad head teed looduskaitsetöid, kergendavad metsatulekahjude kustutamist ja muudavad mugavamaks looduses liikumise.

RMK metsaparandustalituse juhataja Margus Reimann selgitas, et mullu toimusid suuremad tööd Pärnu maakonnas, kuhu rajati 61 kilomeetrit teid. Järgnesid Rapla, Ida-Viru ja Tartu maakond. Samuti hooldab RMK metsateid. Igal kevadel ja sügisel hööveldatakse teid, uuendatakse teekatet, niidetakse teeääri ja tehakse elamute juures tolmutõrjet.

Teede ehitusse panustas RMK mullu 13,8 miljonit ja hooldusse 5,3 miljonit eurot. Tänavu on metsateede uuendamiseks ja ehitamiseks mõeldud kokku kümme miljonit eurot, mille eest rajatakse 200 kilomeetrit teid. RMK-le kuulub ligemale 9500 kilomeetrit metsateid.

Samuti rekonstrueerib RMK maaparandussüsteemi. Kuivenduskraave on RMK maadel 500 095 hektarit ja neid enam juurde ei rajata, küll tuleb olemasolevaid hooldada ja taastada. Läinud aastal tehti töid 20 000 hektaril 6,8 miljoni euro eest. Suuremad tööd jäid Rapla, Tartu ja Ida-Viru maakonda.

Tänavu on plaanitud maaparandussüsteemi uuendada viie miljoni ja hooldada 1,2 miljonit euro eest.

RMK hoole all on umbes 30 protsenti Eestist, kus asub 47 protsenti riigi metsadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles