Linn arutas koostööd turismiettevõtjatega

Pärnu Postimees
Copy
Kokkusaamisel tutvustati muuhulgas statistikaameti koostatud läinud aasta turismitulemuste andmeid.
Kokkusaamisel tutvustati muuhulgas statistikaameti koostatud läinud aasta turismitulemuste andmeid. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus kutsus linna ja maakonna turismiettevõtjad kohtumisele, et arutada ühiseid reklaami-, nähtavus- ja turunduskampaaniaid ja messidel osalemist ning saada ülevaade seni koos tehtust.

Kohtumisel osales 30 ettevõtjat, kelle seas oli Pärnu keskuslinna majutusettevõtete, maaturismiettevõtjate katusorganisatsioonide esindajaid, nii avaliku kui erasektori turismi-, teenusmajandus-, kultuuriettevõtteid või -asutusi.

Pärnu linnavalitsuse arenguteenistuse juhataja Anneli Lepp, turismiarenduse peaspetsialist Orvika Reilend ja turismiarenduse spetsialist Ave Lääne andsid kohaletulnuile ülevaate Pärnu hiljutistest turunduskampaaniatest Soomes ja Lätis ning osalemisest Matka ja Touresti messil. Tutvustati statistikaameti 2019. aasta turismitulemuste andmeid. Pikemalt peatuti Soome, Läti ja Rootsi turul ja neist riikidest pärit tüüpkülastaja profiilil.

Pärnu linn soovib jätkata kampaaniate korraldamist Lätis ja Soomes ning korraldada üle aastate taas kampaania Rootsis. Kohtumisel osalenud tõdesid, et ühisaktsioone teha on päris keeruline, kuna Pärnu linnas ja maakonnas tegutsevad kõrvuti väga erinevatele sihtrühmadele keskendunud, eri mahu, turuniši ja võimekusega ettevõtted. Leiti, et välisturgudele ja messidele tasub minna mitmekesi ja omavalitsuse tugi on tähtis.

Jutuks tulid ka keskuse ja maapiirkonna vaheline transpordiühendus ja Pärnu väliskülaliste transpordieelistused.

Analüüsiti soomlaste, lätlaste ja rootslaste hinnanguid ja ootusi Pärnu kui sihtkoha suhtes ja nende muutumist viimaste aastate jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles