Pärnumaa kaotas aastaga ligi protsendi elanikest

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Janek Talpas-Taltsepp/siseministeerium

Pärnumaa elanike arv kahanes mullu 874 inimese ehk ligikaudu protsendi võrra.

Rahvastikuregistri andmete kohaselt oli tänavu 1. jaanuaril Pärnumaal rahvastikuregistrisse kantud 88 827 inimest. Aasta tagasi oli pärnumaalasi 89 701.

Rahvast jäi vähemaks 15s Pärnumaa omavalitsuses, elanikke lisandus viide valda.

Kõige rohkem kaotas elanikke Pärnu linn, kust aastaga lahkus 504 inimest. Kui aasta tagasi oli pärnakaid rahvastikuregistri järgi 42 937, siis tänavu 1. jaanuaril elas Pärnus rahvastikuregistri andmeil 42 433 inimest.

Elanike arvu kahenemist ei aidanud Pärnul peatada aasta kahel viimasel kuul tehtud kampaania, milles pärnakaks registreerijatele jagati spaa- ja teatrivautšereid. Viimase kahe kuuga jäi linlasi vähemaks 37 võrra.
Kõige rohkem kaotas Pärnumaal inimesi Tootsi vald, mis aastaga jäi ilma umbes kuuest protsendist elanikest. Aastaga lahkus valla 840 elanikust 79 ja selle aasta alguses oli registris 791 tootsilast.

Elanikke võitsid juurde Pärnu ümbruse vallad. Sauga valda lisandus aastaga 89, Paikusele 51, Tahkuranda 20 ja Aresse üheksa inimest. Kihnu valla rahvastik täienes aastaga nelja inimese võrra.

Üle-eelmiselgi aastal kahanes Pärnumaa elanike hulk üle 800 inimese võrra. Tunamullu kukkus Pärnumaa rahvaarv aastaga 90 502-lt 89 701ni.
Pärnu linna elanike arv vähenes üle-eelmisel aastal 676 inimese võrra.
Üle-eelmisel aastal võitis kõige rohkem elanikke – 229 – juurde Sauga vald. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles