Muuseum sai Punase torni hankevaidluses vahevõidu

Meelis Kalme
Copy
Hankega otsiti tehnilist lahendust ja seadmeid keskaegsesse vangitorni ehk Puna­sesse torni 360kraadise panoraam­kino loomiseks.
Hankega otsiti tehnilist lahendust ja seadmeid keskaegsesse vangitorni ehk Puna­sesse torni 360kraadise panoraam­kino loomiseks. Foto: Mailiis Ollino

Veebruari alguses kirjutas Pärnu Postimees, et Punase torni ülakorrusele tuleva panoraamkino ehitamise hange vaidlustati. Riigihangete vaidlustuskomisjon vaagis küsimust ja jõudis järeldusele, et vaidlustus oli osaliselt põhjendamatu. Otsus juba varem väljakuulutatud hankevõitja kohta aga tühistati ja tulemuste selgumine viibib.

2015. aastal andis Pärnu linna­valitsus maakonna riigimuuseumile, sihtasutusele Pärnu Muuseum üle linna vanima hoone, arhitektuuri- ja ajaloomälestisena kaitse all oleva Punase torni. Aastaid pidid huvilised ajaloolist ehitist piltlikult öeldes läbi lukuaugu piiluma, leidus mõni rentnik, kuid vaid ajutiselt. Eelmisel aastal hakkasid asjad liikuma, et puhuda ehitisele taas elu sisse.

Keeruka projekti valmimise järel kuulutatigi möödunud aastal välja ehitushange, mida praeguseks täidab OÜ Pärnu REV Ehitus. Et aga keskaegne kindlustorn tänapäevaseks ­külastuskeskuseks muuta, kuulutati välja hange, et rajada katusekorrusele 360kraadine panoraamkino, kuhu on tarvis tehnilist lahendust ja seadmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles