Galerii: Surjus tähistati vastlapäeva matkates

Silvia Paluoja
, reporter
Copy

Surju-Ilvese külaselts otsustas vastlapäeva tähistada täna, veebruari liigpäeval rahvamatkaga, milles osales üle 30 kohaliku.

Külaseltsi juhatuse liige ja vastlamatka eestvedaja Marianne Kuusk ütles, et kaunis, kuigi veidi tuuline laupäev meelitas kodust välja igas eas vastlapäevalisi ning pikima retke valinud jalutasid läbi ligemale kuuekilomeetrise raja Surju keskasulast koolimaja juurde, tegid ringi ümber järve ja põikasid parki.

“Oleme vastlapäeva tähistanud matkaga igal aastal ja järginud rahvakombeid, nii oli selgi korral kehakinnituseks isekeedetud hernesupp ja poest ostetud vastlakukulid. Meespere aitas lastel valmistada vurrid, nagu vanastigi tehti,” rääkis Kuusk.

Kuigi vastlapäev kui liikuv püha sattus tänavu 25. veebruarile, lükkas Surju-Ilvese külaselts sellele peredele vabale laupäevale nagu ette aimates, et ilmataat katab maa nädalavahetuseks valge vaibaga.

Saarde valla Surju-Ilvese külaselts tegutseb 2004. aasta suvest ja vabaühenduse üks traditsioone vastlapäeva matka kõrval on taasiseseisvumispäeva, 20. augusti tähistamine rattamatkaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles