Supeluse ja Pühavaimu muutuvad jalakäijasõbralikumaks

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu Supeluse tänav on plaanis muuta ühesuunaliseks, kesklinnapoolne sõidurada jääb jalgrattateeks.
Pärnu Supeluse tänav on plaanis muuta ühesuunaliseks, kesklinnapoolne sõidurada jääb jalgrattateeks. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus soovib ümber ehitada Supeluse ja Pühavaimu tänava, et muuta kesklinnast randa minek jalakäijasõbralikumaks.

Eile kinnitas linnavalitsus projekteerimistingimused, mis on aluseks tänavate ümberehitamisprojekti koostamisel. Nende järgi muutub Pühavaimu tänava Kuninga ja Lõuna tänava vaheline lõik ranna suunas ühesuunalise autoliiklusega tänavaks, Pühavaimu tänava Lõuna–Esplanaadi lõik kahesuunaliseks ja Supeluse tänav Esplanaadi tänavast Tammsaare puiesteeni ühesuunaliseks.

Tulevasel Pühavaimu tänaval on Kuninga ja Lõuna tänava vahel sõidutee, jalgrattatee ja mõlemal pool tänavat jalgteed. Lõuna ja Ringi tänava vahele on kavandatud puude ja pinkide rivi, jalg-, jalgratta- ja sõidutee, parkimisrivi. Pühavaimu Ringi– Esplanaadi lõigul on puud-põõsad, jalg- ja jalgrattatee, sõidutee, parkimisrivi.

Supeluse tänava Esplanaadi tänava ja Tammsaare puiestee vahele jääval lõigul ehitatakse üks autode sõiduradadest rattateeks. Mõlemale poole tänavat jäävad puud, kõnniteed ja tänavakohvikutele sobivad alad.

Roosi tänava väikesele väljakule on kavandatud hooajaline müügikoht. Projekteerija nuputada jääb, milline lahendus oleks Esplanaadi väljakul.

Linn loodab Supeluse ja Pühavaimu tänava ümberehitamist alustada järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles