Port Artur kavandab kahe uue kaubakeskuse ehitamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Port Artur 2. Foto on illustreeriv.
Port Artur 2. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu Port Arturi kaubanduskeskuse omanike kavandatavad kaks uut kaubanduskeskust – Pärnu jõe äärde tulev Port Artur 3 ja Via Baltica äärde plaanitav keskus – lähevad kokku maksma ligikaudu 85 miljonit eurot.
 

Port Arturi pressiesindaja Ave Reinson ütles, et Port Artur 3 ehitusmaksumus on umbes 55 miljonit eurot ja Via Baltica äärde rajatava uue kaubanduskeskuse ehitusmaksumus ligikaudu 30 miljonit eurot.

"Mõlemad projektid on planeerimisfaasis ja viseerime kavandeid. Ühtlasi on majanduskliimas väga vastakaid signaale jagav olukord, mistõttu oleme võimaliku ehitusprotsessi lükanud mõne aasta edasi," rääkis Reinson.

Port Artur Grupi kodulehe andmeil tuleb plaanitav Port Artur 3 vabaaja- ja kaubanduskeskus hinnanguliselt 79 000 ruutmeetri suurune ja neljakorruseline ning selle idapoolsele küljele tõuseks 17korruseline hotelliks mõeldud kõrghoone.

Port Artur 3 hoone on planeeritud multifunktsionaalse kompleksina. Hoone peamiseks funktsiooniks on ärikeskus, mis paikneb hoone horisontaalses osas. Kaubandus- ja teeninduspinnad paiknevad esimesel ja teisel korrusel. Restoranid, baarid, kohvikud, ööklubi, kasiino ja rekreatsioonipinnad jäävad hoone jõepoolsele küljele, avanedes jõepoolsele terrassile.

Kontoripinnad ja konverentsikeskus jäävad keskuse ülemisele korrusele ning avanevad lõunasse ja põhja. Kuue saaliga kobarkino asub hoone kolmandal ja neljandal korrusel. Hoone soklikorrusele on planeeritud umbes 600-kohaline autoparkla.

Via Baltica äärde kavandatav äri- ja kaubanduskeskus on plaanis varasema info kohaselt rajada Port Artur Grupile kuuluvale Pärnu endise piimakombinaadi kinnistule Tallinna maantee ja Ehitajate tee ristmiku lähedal. Kaubanduskeskuse suuruseks on planeeritud kuni 100 000 ruutmeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles