Riigi metsapoliitika vastased viib meeleavaldusele eribuss (3)

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Ligemale kuuvanused händkakupojad kõõluvad pesapuul ja uudistavad maailma.
Ligemale kuuvanused händkakupojad kõõluvad pesapuul ja uudistavad maailma. Foto: Eleri Lopp-Valdma

Rahvusvahelisel metsade päeval, 21. märtsil tuleb Tallinnas Vabaduse väljakul meeleavaldus “Päästame Eesti metsad!”, mille eesmärk on nõuda riigikogult ja valitsuselt senise metsapoliitika muutmist. Pärnumaalased viib rahvakogunemisele eribuss.

Eesti Vabariigi põhiseaduses on sätestatud, et Eesti loodusvarad ja -ressursid on rahvuslik rikkus, mida tuleb kasutada säästlikult. Peale selle leiab seadusest paragrahvi, mille alusel igaüks on kohustatud säästma loodust ja hüvitama kahju, mis ta on keskkonnale tekitanud.

Osa eestimaalaste arvates ei ole metsade kultuuriline, sotsiaalne, majanduslik ja ökoloogiline väärtus praegu tasakaalus. Paljud teadlased, kodanikuühendused ja huvigrupid ning riigikontroll on aastaid juhtinud tähelepanu asjaolule, et Eesti metsi majandatakse viisil, mis ohustab elurikkust, riivab inimeste õiglustunnet ja vähendab elanike tulevast heaolu.

Meeleavalduse korraldajad eesotsas giid Liina Steinbergiga tõdevad, et suurtööstus moonutab meedias ja poliitilises lobitöös pilti inimeste elukeskkonna kvaliteedi, metsade seisundi ja sellega seotud ökosüsteemi teenuste kohta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles