Lastestaadioni jääväljaku ehitus maksab üle poole miljoni euro

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Lastestaadioni uisuplats ja selle juurde kuuluvad ehitised peaksid plaanide kohaselt valmima järgmiseks talveks.
Lastestaadioni uisuplats ja selle juurde kuuluvad ehitised peaksid plaanide kohaselt valmima järgmiseks talveks. Foto: Urmas Luik

Pärnu Lastestaadionile kavandatavat jääväljakut hakkavad projekteerima ja ehitama Sonmak Group OÜ, SampoEhituse OÜ ja Tuulesoojus OÜ, kelle ühispakkumuse hind oli 597 314,40 eurot.

“Jääväljakut oli valmis projekteerima ja ehitama kolm ettevõtet või nende gruppi. Ühispakkumus oli kõige odavam,” vahendas Pärnu linnavalitsuse meedianõunik Teet Roosaar.

Võitjatega sõlmitav leping sisaldab peale jääväljaku muu vajaliku projekteerimist ja ehitamist: konteinerjaama, soojustatud kuuri jäämasina hoidmiseks, parklaid ja haljastust. Piiretega jalgpalliovaal asendatakse uuega, mida talviti saaks kasutada tehisjääväljakuna. Katust jääväljaku kohale ei püstitata, jääväljakut saab kasutada nii uisutamiseks kui jäähoki mängimiseks.

Ettevõtted vahetavad välja kunstmurukatte ja piirded ning ehitavad väravad, et masinad pääseks platsile. Rajatakse süsteem, mis koosneb väljakualusest külmutustorustikust koos alus- ja kattekihtidega. Välisvalgustuses kasutatakse leedlampe.

Hankelepingu kestus on kaheksa kuud alates selle sõlmimisest. Seega peaks jääväljak järgmiseks talveks valmis saama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles