Eesti transpordiettevõtted aitavad täna õhtul ja öösel Eesti inimesi koju tuua

Pärnu Postimees
Copy
Täna õhtul ja öösel on välisriigis viibivatel eestlastel võimalik koju naasta laevaga Helsingist, bussiga Leedust ja Lätist ning lennukiga Malagast Hispaanias.
Täna õhtul ja öösel on välisriigis viibivatel eestlastel võimalik koju naasta laevaga Helsingist, bussiga Leedust ja Lätist ning lennukiga Malagast Hispaanias. Foto: Mailiis Ollino

Eesti turismifirmade liitu kuuluvad Nordica, Tallink ja GoBus annavad teada, et aitavad täna õhtul Euroopa riikidest Eesti inimesi tagasi koju tuua, ja paluvad seoses sellega võimalusel endast ja reisisoovist teada anda.

Tallinki laev Megastar ootab täna reisijaid Helsingis kella 23ni, pileteid saab osta sadamast kella 22.50ni.

"Olukorras, kus riigid sulgevad piire, on kiire kojupöördumine väga tähtis, et mitte jääda välisriiki lõksu. Soome teatas täna, et kuulutab samuti välja eriolukorra ja kuigi laevaliiklus Tallinna ja Helsingi vahel ka pärast homset, 17. märtsi kindlasti säilib, ei tea me täna veel täpselt, millises ulatuses, seega tuleks kõigil Eesti kodanikel viivitamatult tagasi pöörduda," ütles Tallinki kommunikatsioonijuht Katri Link.

Bussiettevõte GoBus aitab inimesi tagasi tuua Lätist ja on olemas võimalus transportida inimesi siia Leedustki, kui keegi peaks seda vajama. Endast saab teada anda telefonil +372 5564 5753.

"Saatsime bussi Leedu-Läti piirile hädalisi ära tooma, sõidame tagasi põhiteed pidi ja võime teha vahepeatusi, samuti sõita läbi Riia. Buss on suur ja kohti jagub, saame sinna reisijaid lisada. Bussi võib vajadusel kas või tee ääres hääletada," rääkis GoBusi müügijuht Irene Sulger.

"Buss alustab täna öösel kella kolme paiku sõitu Leedu-Läti piiri äärest Läti-poolsest osast Grenctāle-Saločiai piiripunktist," lisas Sulger.

Eeloleval ööl on võimalik Lätist ja Leedust eribussiga koju naasta.
Eeloleval ööl on võimalik Lätist ja Leedust eribussiga koju naasta. Foto: Urmas Luik

Riiklik lennufirma Nordic Aviation Group oma tütarfirmaga Xfly on samuti valmis Euroopast ja Euroopa Liidu välistest lähiriikidest Eesti kodanikke koju tooma. Eraklientide tellitud lend Hispaaniast on kavas lähiajal. Lendude toimumise võimalikkus sõltub riikide kehtestatud reeglitest. Erainitsiatiivil lendude tellimiseks tuleks võtta ühendust e-posti aadressil sales@nordica.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles