Tori vald ja Pärnu avaldavad kriisi ajal ka venekeelset infot

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Kuvatõmmis Pärnu linnavalitsuse kodulehe venekeelsest materjalist koroonaviiruse kohta.
Kuvatõmmis Pärnu linnavalitsuse kodulehe venekeelsest materjalist koroonaviiruse kohta. Foto: Kuvatõmmis

Et vajalik info uue koroonaviiruse ja selle leviku tõkestamiseks välja kuulutatud eriolukorra kohta võimalikult paljude elanikeni jõuaks, hakkasid Pärnu linn ja Tori vald avaldama käitumisjuhiseid ja nõuandeid oma kodulehel ja plakatitel ka vene keeles.

Pärnu linna kodulehelt leiab uue koroonaviiruse kohta lingid valitsuse ja terviseameti venekeelsele materjalile, samuti linnavalitsuse avaldatud olulise teabe ja telefoninumbrid. Tori vald plaanib hakata avaldama vene keeles kohaliku omavalitsuse tööd puudutavat teavetki. Samuti leiab infot teadetetahvlitelt.

Pärnu linnavalitsuse meedianõuniku Teet Roosaare sõnutsi elab keskuslinnas ligemale 3000 venekeelset elanikku ja seetõttu otsustas linn neile uue koroonaviiruse ja eriolukorra kohta emakeelset infot pakkuda.

„Kõiki elanikke on vaja informeerida. Kui paljud neist (ligemale 3000 venekeelsest linlast, toim) üldse eesti keelt ei oska või oskavad piiratud määral ega pruugi kõikidest koroonaviirusega seotud eriolukorra nüanssidest aru saada, me ei tea.

Roosaare sõnutsi on Pärnu linnavalitsus varemgi venekeelset infomaterjali jaganud.

„Kui prügi sortimisest informeerisime, olid otsepostitused kahes keeles. Turismiinfo on muidugi paljudes keeltes. Olen andnud venekeelseid intervjuusid ERRi raadio- ja teleuudistele. Ilmselt on näiteid veel,” selgitas Roosaar.

Linna meedianõuniku jutu järgi kavatsetakse venekeelse info jagamisel abi pakuda Tammsaare koolilt ja kodanikeühendustelt.

„Võib-olla kasutame ka muid võimalusi, ideed tekivad jooksvalt,” lisas Roosaar.

Kuvatõmmis Tori vallavalitsuse kodulehe venekeelsest materjalist koroonaviiruse kohta.
Kuvatõmmis Tori vallavalitsuse kodulehe venekeelsest materjalist koroonaviiruse kohta. Foto: Kuvatõmmis

Tori vallas elab rahvastikuregistri andmete järgi üle 1600 vene rahvusest inimese, kõige enam on neid Sindis.

Tori valla kommunikatsiooninõuniku Katariina Vaabeli sõnutsi ei ole teada, kui paljud inimesed räägivad ainult vene keelt ja tarbivad üksnes muud meediat.

„Avaldame kodulehel ja teadetetahvlil venekeelset materjali, et kõikidel inimestel oleks võimalik saada õiget infot ja keelebarjääri tõttu ei tekiks valearusaamu ega hirmu ja paanikat,” ütles Vaabel.

Peale valitsuse ja terviseameti materjali plaanib Tori vald hakata jagama venekeelset teavet oma valla kohta. „Lisame kodulehele ja teadetetahvlile venekeelset infot, mis puudutaks meie valda: asutused, kontaktandmed ja muu vajalik,” seletas Vaabel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles