Pärnu suurim nakkuskolle nõudis esimese ohvri (2)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Kuu jooksul on Pärnu haigla õendus- ja hoolduskeskuses tuvastatud viirusega nakatumine 19 patsiendil ja töötajal.
Kuu jooksul on Pärnu haigla õendus- ja hoolduskeskuses tuvastatud viirusega nakatumine 19 patsiendil ja töötajal. Foto: Urmas Luik/Parnu Postimees

Saaremaal kurikuulsate võrkpallilahingute järel valla pääsenud COVID-19 puhang näitab oma karmi palet nüüd Pärnuski: eile suri siinses haiglas 73aastane naine, kes kurja viiruse sai külge tõenäoliselt Pärnu haigla õendus- ja hoolduskeskusest.

Ehkki meie seast lahkunud naist kimbutasid muudki tervisemured, jääb tema omakseid piinama küsimus: miks keegi ei teavitanud, et Ravi tänava kolmekorruselisse haiglasse on koroonaviirus sisse murdnud ja seal laialdaselt levinud?

Viirus sattus Saaremaalt haiglasse salakavalalt meediku kaudu, kelle abikaasa külastas Eesti suurimal saarel spordivõistlust.

Terviseameti Lääne regiooni juhi Kadri Juhkami sõnutsi ei osutanud nakkuse saanud haiglatöötaja puhul miski sellele, et ta on nakatunud. “Ta oli asümptomaatiline,” ütles ta.

Esimene COVID-19 positiivse proovi andnud haiglatöötaja tuvastati 14. märtsil. Pärast seda on viirusega nakatumine kindlaks tehtud selles majas 19 patsiendil ja töötajal. Eile hommikust täna hommikuni diagnoositi COVID-19 haigus neljal Pärnu haigla töötajal ja kolmel õendus-hoolduskeskuse hooldekodu elanikul. Kokku avastati Pärnumaal ööpäeva jooksul kümme uut nakatunut, mis on viimase nädala suurim positiivseks osutunud testide arv.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles