Esmaabi hambakliinik töötab täistuuridel

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Erakorralist hamba­ravi saab Pärnus Unimedi hambakliinikus, kus hambaarstid kasutavad kõrge turvalisusega kaitsevahendeid.
Erakorralist hamba­ravi saab Pärnus Unimedi hambakliinikus, kus hambaarstid kasutavad kõrge turvalisusega kaitsevahendeid. Foto: Mailiis Ollino

Kogu riigis on hambaarstid koroonaviiruse leviku pidurdamise eesmärgil ja kaitse­vahendite nappuse tõttu ära jätnud plaanilise töö, ent esmaabi on inimestele tagatud Pärnuski.

Vältimatut abi võivad anda kõik hambakliinikud, kus on olemas kõrge turvalisusega kaitsevahendid ja järgitakse eriolukorra ohutusjuhiseid. Turvaline hambaravi eeldab praegu nii respiraatori, kaitseprillide kui -riietuse kasutamist. Pärnus on vastavalt varustatud Unimedi hambaravikliinik ja esmaabi saabki praegu üksnes seal.

Kuna hädasolijaid teenindab üks kliinik, on abivajajate hulk Unimedi ukse taga suur. Pärnu kliiniku juhataja Helena Aruste sõnutsi üritavad nad patsientidele aja leida võimalikult ruttu: enamasti pääseb löögile samal või järgmisel tööpäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles