Pärnu prokuratuuri töötajad kolivad teatri kõrvale

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu Pikk 16b maja jäi prokuratuurile kitsaks.
Pärnu Pikk 16b maja jäi prokuratuurile kitsaks. Foto: Ants Liigus

Lääne ringkonnaprokuratuuri Pärnu osakond kolib Pikalt tänavalt uue nädala alguseks Õhtu põiku kunagisse maksu- ja tolliameti majja.

Homme ja ülehomme käib kolimistöö, lõviosa töötajatest on kodukontorites ja kohtuistungeid plaanis ei ole. Prokuratuuri töötajatega saab neil päevadel vajadusel ühendust telefoni või e-posti teel. Esmaspäevast algab aga töö Õhtu põik 5s.

„Pikk tänav 16b on väärikas maja, aga jäi prokuratuurile kitsaks juba aastaid tagasi,“ kirjeldas Lääne ringkonna juhtivprokurör Kristine Tamm senist asukohta. Ruumipuuduse tõttu tuli kabinettideks kohandada ruume, mis selleks mõeldud ei ole, ja mõnda aega oli üks töökohtadest sisse seatud isegi koosolekute saalis.

„Kõige suurem põhjus kolida oli see, et Pika tänava majas puudusid menetlustoiminguteks mõeldud ruumid. Kahtlustatavatega peeti läbirääkimisi kabinetis, kuhu samal ajal pidi mahtuma ka toanaabrist prokurör. Mõnelgi kannatanul tuli tutvuda toimikuga koridoris istudes,“ rääkis Tamm.

Kunagised maksu- ja tolliameti ruumid läbisid Riigi Kinnisvara ASi käe all põhjaliku remondi. Uuel aadressil saab prokuratuur enda käsutusse kaks spetsiaalselt kodanike ja kahtlustatavate vastuvõtuks mõeldud ruumi ja videokonverentsi süsteemi, samuti on varasemast rohkem kabinette.

„Eriolukorra ajal võetakse prokuratuuris kodanikke vastu üksnes tungival vajadusel, kuid uues asukohas on avaram ja tänu eraldi kodanike vastuvõtmiseks mõeldud tubadele saame tavalise töörütmi kiiresti tagasi,“ avaldas Tamm lootust.

Lääne ringkonnaprokuratuuri telefoninumbrid jäävad pärast kolimist samaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles