Hoonete värske värvikuue kampaanial algab uus hooaeg

Pärnu Postimees
Copy
Kampaania “Värvid linna!” eesmärk on väärtustada elukeskkonda, parandada linna ilmet ja säilitada ehitiste fassaadide korrastamisega puit- ja kiviarhitektuuri.
Kampaania “Värvid linna!” eesmärk on väärtustada elukeskkonda, parandada linna ilmet ja säilitada ehitiste fassaadide korrastamisega puit- ja kiviarhitektuuri. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus kuulutas täna taas välja „Värvid linna!” kampaania ja hakkab osaleda soovijailt avaldusi vastu võtma järgmisest esmaspäevast.

“Värvid linna!” eesmärk on väärtustada elukeskkonda, parandada linna ilmet ja säilitada ehitiste fassaadide korrastamisega puit- ja kiviarhitektuuri.

Kampaaniast, kus linnavalitsus katab osaliselt värviostukulutused, võivad osaleda kõik Pärnu keskuslinnas ja osavaldades ehitisi omavad füüsilised ja juriidilised isikud, kes esitavad linnavalitsusele kirjaliku avalduse. Planeerimisosakond edastab isikule kirjaliku teate tema kampaanias osalemise kohta.

Kampaania tingimustega ei piirata ega suunata osaleja eelistusi värvitootjate ega edasimüüjate valikul. 

Hüvitise suurus sõltub ehitise renoveerimise kvaliteedist, terviklikkusest ja omaosaluse suurusest.

Eraisikutele ja korteriühistutele hüvitatakse üheksa- kuni 120- liitrise värvikoguse puhul pool värvi maksumusest, suurema koguse puhul 40 protsenti, kuid mitte üle 2000 euro.

Muudele juriidilistele isikutele hüvitatakse üheksa- kuni 150- liitrise sama värvi koguse hinnast 40 protsenti, summas kuni 2500 eurot. Suurema värvikoguse puhul tasub linn 30 protsenti värvi maksumusest, aga mitte üle 2500 euro.

Värvimistööd peavad olema lõpetatud 25. oktoobriks. Planeerimisosakond hindab kampaanias osalenud ehitisi 26. oktoobrist 8. novembrini.

Rahalised kuluhüvitised ja eripreemiad makstakse välja pärast kampaania lõppu.

Mullu toetas linn 23 eraisikust majaomaniku, kahe korteriühistu ja ühe ettevõtte värviostu kokku 4750 euro eest.

Kampaaniat „Värvid linna!“ on Pärnus korraldatud 2000. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles