Otsitakse keskkonnasõbralikku kohalikku omavalitsust

Kati Saagim
Copy
Keskkonnaminister Rene Koka sõnul aitab iga väike heategu kaasa keskkonna heaolu paremaks muutmisele.
Keskkonnaminister Rene Koka sõnul aitab iga väike heategu kaasa keskkonna heaolu paremaks muutmisele. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Keskkonnaministeerium ja keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) kuulutasid välja keskkonnasõbraliku kohaliku omavalitsuse konkursi. Võitja saab KIKi toel keskkonnategevust tõhustada kuni 50 000 euro eest.

Keskkonnaminister Rene Koka sõnutsi on omavalitsustel võtmeroll, loomaks elanikele tingimused, mis soodustaksid keskkonnakasulikke valikuid. “Päris mitu omavalitsust on näidanud head eeskuju ja neil on aeg end nüüd üles anda, et inspireerida teisigi,” ütles Kokk. Lisades, et iga väike heategu aitab kaasa keskkonna heaolu paremaks muutmisele.

KIKi juhataja Andrus Treier lausus, et konkursiga soovitakse esile tõsta omavalitsusi, kes on mõne huvitava ja olulise arengu või projektiga silma paistnud. “Loodetavasti saame konkursilt kasulikke mõtteid ja oskame tulevikus suunata ka teisi omavalitsusi sisukaid lahendusi kasutusele võtma,” lisas Treier.

Võitja saab KIKilt kuni 50 000 eurot keskkonnakoolitusel osalemiseks, avaliku ürituse korraldamiseks või keskkonna heaolule kaasa aitava investeeringu toetamiseks.

Keskkonnakonkurssi korraldatakse esimest korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles