Pärnumaal lisandus üks nakatunu

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnumaal tuvastati ööpäeva jooksul üks uude koroonaviirusesse nakatunu.
Pärnumaal tuvastati ööpäeva jooksul üks uude koroonaviirusesse nakatunu. Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja

Terviseameti teatel analüüsiti Pärnumaa inimesi uue koroonaviiruse suhtes ööpäeva jooksul 109 korral ja avastati üks nakkusjuhtum.

Pärnu haiglast pääses eile koju kolm COVID-19 põdenud patsienti ja täna hommikul oli ravil 14 nakatunut.

Pärnu haigla avalike suhete juht Margit Suhhostavets ütles, et haigla püüab pärast eriolukorra ajal rakendatud rangemaid piiranguid uude töörütmi saada.

„Hommikuti tekib väike järjekord, kui inimesi kraaditakse ja nad peavad täitma tervisedeklaratsiooni, aga üldiselt kõik sujub,” ütles Suhhostavets.

Pärnu maakonnas on üldse tehtud 5040 testi ja nakatunuid tuvastatud 141 ehk positiivseks on osutunud 2,79 protsenti proovidest.

Koroonagraafik 26.05.20
Koroonagraafik 26.05.20 Foto: Pärnu Postimees

Ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1500 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest kümme ehk 0,7 protsenti osutusid positiivseks.

Rahvastikuregistri andmetel said positiivse koroonatesti tulemuse viie maakonna elanikud. Kuuel juhul oli tegemist Harjumaa elanikuga. Peale Pärnumaa nakkusjuhu lisandus üks viirusekandja Lääne-, Rapla- ja Jõgevamaale.

Surmajuhtumeid ööpäeva jooksul juurde ei tulnud. Kokku on koroonaviirus Eestis nõudnud 65 inimese elu, neist kaheksa Pärnumaal.

Eestis vajab koroonaviiruse tõttu haiglaravi 36 inimest, neist üks on juhitaval hingamisel. Ööpäeva jooksul läks haiglast koju neli patisenti, haiguslugusid avati üks. Tänaseks on haiglast koju saadetud 322 inimest ja lõpetatud 333 haigusjuhtumit.

Tänase seisuga on tervenenud 1552 inimest. Neist 1009 haiguslugu on lõpetatud (65 protsenti), 543 puhul (35 protsenti) on positiivsest testist möödunud üle 28 päeva ja nad pole haiglaravil.

Eestis on seni tehtud üle 78 000 esmase testi, nendest 1834 ehk 2,3 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles