Soojeneva ilmaga on hüppeliselt kasvanud rattaõnnetuste arv

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Jalgratturite osalusega õnnetused sagenevad ilma soojenedes igal aastal.
Jalgratturite osalusega õnnetused sagenevad ilma soojenedes igal aastal. Foto: Urmas Luik

Viimastel nädalatel on Pärnumaal sagenenud õnnetused jalgratturitega: sel kuul on Pärnus saanud viga neli kaherattalisega kukkunud pedaalijat. Üks neist, eakas mees, hukkus.

Õnnetusrohke oli eelmise nädala lõpp: pühapäeval viidi haiglasse Suur-Jõekalda tänaval rattaga kukkunud mees, laupäeval vajas meedikute abi Jaansoni rajal koeraga jalutajatele otsasõitu vältinud mees, kes mäest laskumisel kukkus. Reedel juhtus õnnetus Riia maantee ja Tammsaare puistee ristmiku lähistel, kus liinibuss möödus tee servas rattaga sõitnud naisest, kes kukkus.

Eelmise nädalal alguses sai vigastada Tallinna maanteel pedaalinud mees.

Traagiline õnnetus juhtus 6. mail, mil Raeküla linnaosas Merimetsa ja Lennuki tänava ristmikul kukkus jalgrattaga sõitnud vanem mees, kes hoolimata meedikute pingutustest suri kiirabiautos.

Politsei teatel võis kukkumise põhjustada terviserike, kuid eakas ratttur ei kandnud kiivrit ja sai kukkudes viga.

Pärnu politseijaoskonna patrulltalituse juht Henry Murumaa sõnutsi sagenevad jalgratturite osalusega õnnetused ilma soojenedes igal aastal, sest siis on neid liikluses rohkem märgata. „Ratturid nagu kõik ülejäänud liiklejad peavad olema väga tähelepanelikud ja järgima liikluseeskirja. Kui te ei tunne end ratta seljas kindlalt, vältige tiheda liiklusega teid,” soovitas Murumaa. „Harjutage rattaga sõitmist vaiksema liiklusega piirkonnas, et tunneksite end sellega sõites mugavalt. Kindlasti tuleb kanda kiivrit, sest see võib päästa teie elu. Ratas peab olema enne sellega sõitma asumist töökorras.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles