Koroona nõudis Lihula hooldekodu kliendi elu

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Pärnumaal on uude koroonaviirusesse surnud üheksa inimest.
Pärnumaal on uude koroonaviirusesse surnud üheksa inimest. Foto: Madis Veltman

Pärnu haiglas suri uude koroonaviirusesse nakatunud 80aastane naine, kes oli Lihula Südamekodu klient. Pärnumaal oli tegu üheksanda hukkunuga ja kokku on COVID-19 Eestis nõudnud 67 inimese elu.

Terviseameti Lääne regiooni osakonnajuhataja Kadri Juhkami sõnutsi oli möödunud ööpäeval surnud naine Lihula Südamekodu naistemaja klient. “Paraku oli mõni neist raskes tervislikus seisus ja nüüd tuli see koroona veel otsa,” rääkis ta. “Alati ei lähe hästi.”

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 997 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 0,8 protsenti ehk kaheksa näitasid nakatumist. Pärnumaal positiivseid proove ei lisandunud.

Viiel juhul oli tegemist Harjumaa elanikuga, neist kahe elukoht on rahvastikuregistri andmetel Tallinn. Ida-Virumaal ja Võrumaal tuvastati mõlemas üks SARS-CoV-2 kandja, ühe positiivse testitulemuse saanud inimese puhul puudus registris maakonna tunnus.

Tänahommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 31 inimest, juhitaval hingamisel pole ühtegi patsienti. Ööpäeva jooksul avati üks esmane haigusjuhtum. Haiglast on koju saadetud 329 inimest ja lõpetatud 341 haiguslugu.

Koroonagraafik 29.05.20
Koroonagraafik 29.05.20 Foto: Pärnu Postimees

Tänase seisuga on tervenenud 1610 inimest. Neist 1246 haigusjuhtum on lõpetatud (77,4 protsendil), 364 puhul (22,6 protsendil) on positiivsest testist möödunud üle 28 päeva ja nad pole haiglaravil.

Eestis on seni tehtud ligemale 82 000 esmast testi, nendest 1859 ehk 2,3 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Kokku on koroonaviirus Eestis nõudnud 67 inimese elu.

Terviseamet tuletab meelde, et hoolimata eriolukorra lõppemisest tuleb haigust COVID-19 põhjustava koroonaviiruse SARS-CoV-2 leviku vältimiseks endiselt nii hoolikalt käsi pesta, haigena koju jääda kui kaaskodanikele küllaldaselt hingamisruumi jätta. Koroonaviirus levib eelkõige lähikontakti teel. Lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed on 15 minuti vältel teineteisele lähemal kui kaks meetrit.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles