Majaomanikud keelavad omatahtsi linnatänavatel parkida

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Kuigi sellised parkimist keelavad sildid on juriidilises mõttes kehtetud ja sõidukijuhid nendest juhinduma ei pea, on majaelanike mure ja põhjendus mõistetav. Lahendust peaks aga otsima linnavalitsusest.
Kuigi sellised parkimist keelavad sildid on juriidilises mõttes kehtetud ja sõidukijuhid nendest juhinduma ei pea, on majaelanike mure ja põhjendus mõistetav. Lahendust peaks aga otsima linnavalitsusest. Foto: Erakogu

Pärnu linnapilti on ilmunud majaomanike omavoliliselt elamute seintele paigaldatud sildid, mis keelavad elamu juures parkida võõrastel sõidukitel.  

Kui parkimist keelav silt on paigaldatud elamule, mis asub avaliku tänava ääres, pole sel ilma linnavalitsuse kooskõlastuseta mingit juriidilist jõudu. Pärnu linnavalitsuse kommunikatsioonispetsialisti Anu Villmanni sõnutsi ei kohusta omavoliliselt püstitatud parkimissilt kedagi keelust kinni pidama, sest sõidukijuhid peavad järgima liiklusmärke.

Üks omaalgatuslikke parkimissilte on pandud Side 1 seinale. Majas elav mees ütles, et silt sai pandud juba paari aasta eest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles