Nepste looduskaitsealas nähakse vandenõu Balti raudtee vastu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Keskkonnaminister Rene Kokk selgitas, et valik, milliseid alasid lisakaitse alla võtta, tehti riigimetsa majandamise keskuse ettepanekutele tuginedes juba 2017. aasta sügisel.
Keskkonnaminister Rene Kokk selgitas, et valik, milliseid alasid lisakaitse alla võtta, tehti riigimetsa majandamise keskuse ettepanekutele tuginedes juba 2017. aasta sügisel. Foto: Mihkel Maripuu

Saarde ja Häädemeeste valla piiriülese Nepste looduskaitseala moodustamises näeb mõni riigikogu liige rahvuskonservatiivide vandenõu Rail Balticu vastu, kuigi ala kujuneb senistest kaitse- ja hoiualadest ning suureneb 894,8 hektarini.

“Nepste looduskaitseala moodustavad väärtuslikud metsakooslused ja kaitseala moodustamise peamine põhjus ongi vajadus võtta kaitse alla senisest rohkem eri tüüpi metsa,” põhjendas keskkonnaminister Rene Kokk (EKRE).

Minister Kokk selgitas, et valik, milliseid alasid lisakaitse alla võtta (hõlmab ka Nepste laiendust), tehti riigimetsa majandamise keskuse (RMK) ettepanekutele tuginedes 2017. aasta sügisel ning on määratletud keskkonnaministri sama aasta 12. detsembri käskkirjaga “Täiendavate salu- ja laanemetsa looduskaitsealade kaitse alla võtmise ja kaitse-eeskirja menetluse algatamine”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles