Oluline sündmus Kilingi-Nõmmel: päästekomando sai võimsa paakauto

Copy
Auto on pea kaheksa meetrit pikk ning mahutab 9000 liitrit vett ja 1000 liitrit vahuainet. 
Auto on pea kaheksa meetrit pikk ning mahutab 9000 liitrit vett ja 1000 liitrit vahuainet. Foto: Päästeamet

Kolmapäeval, 17. juunil saabus Kilingi-Nõmme päästekomandosse uus paakauto. Kilingi-Nõmme komandopealik Sven Koovit ütles, et selle saabumine on väga oluline edasiminek piirkonna päästevõime tagamisel.

“Paakautod on eelkõige vajalikud maapiirkondades ja suurte metsatulekahjude puhul, kus kustutusvee saamiseks puuduvad hüdrandid või veevõtukohad jäävad tulekahjukohast kaugele. Uued paakautod on ehitatud nii, et neile on võimalik vett väga kiiresti peale ja maha laadida, millega päästesündmustel tagatakse võimalikult suur veehulk,” ütles Koovit.

Ligemale kaheksa aastat ei ole Kilingi-Nõmme komandos paakautot olnud. Kustutusvee transpordi põlengupaikadesse Kilingi-Nõmme piirkonnas on seni taganud Saarde vabatahtlikud päästjad päevi näinud ja tihti remonti vajava paakautoga. “Uut paakautot hakkavad Kilingi-Nõmme piirkonnas kasutama nii kutselised kui ka vabatahtlikud päästjad, kes üheskoos seisavad hea kogukonna turvalisuse eest,” ütles Pärnumaa piirkonna juhataja Andro Oviir.

Auto on pea kaheksa meetrit pikk ning mahutab 9000 liitrit vett ja 1000 liitrit vahuainet. Kiirtühjendusklappidega õnnestub paak tühjaks lasta minutiga. Paakauto alusmasin on Scaniast ja pealisehitus tehti Poola Wissi tehases.

Masina saabumise päeval said nii Kilingi-Nõmme kutselised kui ka vabatahtlikud päästjad auto kasutamise koolituse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles