Pärnus tuleb üha enam kortereid müüki kohtutäituritelt

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renoveeritud kortermaja Pärnus Mai tänaval.
Renoveeritud kortermaja Pärnus Mai tänaval. Foto: Uus Maa Kinnisvarabüroo

Uus Maa kinnisvarabüroo eelmise kuu kinnisvaraturu ülevaate järgi tõusis korterituru aktiivsus Pärnus aasta viimasel kuul märgatavalt, mis on aasta lõpule iseloomulik. Endiselt tuleb läbi kohtutäiturite müüki järjest enam kortereid, samal ajal on pakkumiste koguhulk languses.

Detsember oli Pärnus üks aasta aktiivsematest kuudest – kokku tehti 71 kinnisvara ostu-müügitehingut. Novembris toimus 51 ja 2010. aasta detsembris 64 kinnisvara ostu-müügitehingut.

Kortereid müüdi novembrist üheksa võrra enam – 47. Keskmine ruutmeetri mediaanhind langes aga 5,8%, kukkudes 592 euro tasemele. 2010. aasta detsembriga võrreldes on ruutmeetri keskmine hind siiski 1,5 eurot kõrgem.

Eramuid müüdi kaheksa ja elamumaakrunte kolm, mis aasta lõikes on Pärnus üle keskmise tulemus.

Uus Maa andmete kohaselt peavad ostuhuvilised korterite pakkumishindu tihti liialt kõrgeks ning seetõttu kaubeldakse hinda alla kuni 30%. Samal ajal pole müüjad nõus suuremate hinnalangetustega.

Üüriturul on enim nõutud 100-150 eurot maksvad 2-3toalised korterid.

Eramute ja kruntide turg on talviselt vaikne ning praegused prognoosid näitavad niisuguse seisu jätkumist.

Swedbanki eraisikute finantseerimise divisjoni direktor Andres Tukk ennustas, et laenuturg jätkab sarnaselt 2011. aastaga tänavugi kasvamist, kuid aasta alguses on oodata kerget tagasiminekut.

„Võrreldes 2011. aasta 4. kvartaliga, ootame alanud aasta 1. kvartalis eluasemelaenude müügi vähenemist, kuid tegemist on hooajalisusega laenuturul. Sarnaselt kinnisvaraturuga on laenuvõtjate aktiivsus aasta alguses alati väiksem. Eluasemelaenudes prognoosime tänavu mõõduka kasvu jätkumist,” kommenteeris Tukk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles