Raudtee kaubajaama avalik arutelu hõlmab pisiasju

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Pärnu kaubajaama arendus on keerukas ja mahukas ettevõtmine, tõdetakse Pärnu voli­kogus vastu võetud jaama detailplaneeringuski.
Pärnu kaubajaama arendus on keerukas ja mahukas ettevõtmine, tõdetakse Pärnu voli­kogus vastu võetud jaama detailplaneeringuski. Foto: Mailiis Ollino

Rail Balticu (RB) kiirraudtee Pärnu kaubajaama ehitusala detailplaneeringu projekti koostamine käib, aga nagu edastati Pärnu linnavalitsusest, saavad inimesed planeeringu avalikul arutelul hinnangu anda vaid selle detailidele.

Kaubajaama planeeringuala hõlmab 130 hektarit Pärnu Tallinna poole jääval äärealal, Niidu ettevõtluspiirkonda, millest 29 hektarit jäävad isegi väljapoole linna – Tori valda. Seega puudutab ala kaht omavalitsust ja detaile, mida hinnata, tõotab esile kerkida palju.

Pärnu volikogus vastu võetud “Kaubajaama detailplaneeringu ning keskkonnamõju strateegilise hindamise algatamise” otsuseski öeldakse, et kaubajaama arendus on keerukas ja mahukas ettevõtmine. Nii näiteks muudetakse piirkonna liiklusskeemi ja kõik see kokku võib viia “planeeringualale jääva kinnisasja või selle osa avalikes huvides omandamise (sundvõõrandamise) või selle suhtes sundvalduse seadmise vajaduseni”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles