Lapsed proovisid suvelaagris heinatöödel kätt

, suvereporter
Copy
Täna lähevad lapsed laagri lõpu puhul vankriga piknikku pidama.
Täna lähevad lapsed laagri lõpu puhul vankriga piknikku pidama. Foto: Erakogu

Täna lõpeb lastelaager Tori hobusekasvanduses, kus lapsed tegid tutvust suvise maaeluga: osalesid heinatöödel, hooldasid hobuseid ja katsetasid eesti toidu retsepte.

Lastele tutvustati Tori ja Eesti, aga ka raskeveo hobuse ajalugu. Nad tutvusid suksude igapäevaeluga nii tallis kui karjamaal, õppisid tundma hobuse füsioloogiat, said loomi hooldada ja neile sööta varuda.

Õpiti, kuidas toit jõuab põllult lauale. Hangiti teadmisi aiandusest, näiteks ürdiaias ja kasvuhoonetes kasvavate taimede kohta. Löödi kaasa söögivalmistamises ja prooviti lihtsamaid eesti toidu retsepte ning õpiti, kuidas toiduaineid kuivatada, säilitada ja hoiustada.

Paljud lapsed said laagris heinategu proovida.
Paljud lapsed said laagris heinategu proovida. Foto: Erakogu

Enim meeldisid lastele laagris hobused. Pedagoog Grete Niinemäe sõnutsi meeldis neile isegi boksidest sõnnikut koristada. Seda esimest korda teinute arvates oli töö äge, kuid üks tüdruk ohkas, et peab sama koduski tegema ja ega see kerge ole.

Laagris osales 15 kaheksa- kuni 15aastast last Tori vallast. Laager oli mõeldud vähekindlustatud suurperede lastele. Järgmine laager toimub Tori hobusekasvanduses 20.–24. juulil.

Sihtasutuse Eesti Maaelumuuseumid juhatuse liige Merli Sild ütles, et laagrite vastu tuntakse suurt huvi ja järgmine aasta tulevad need loodetavasti uuesti.

Laagrit toetas maaeluministeerium “Eesti toidu” programmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles