Tudengid loendavad Häädemeeste rannaniidul looduslikke gladioole

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Häädemeeste rannaniidul loendavad looduslikke gladioole ehk niidu-kuremõõki (vasakult) Marten Kose, Märt Kose ja Jüri Looring.
Häädemeeste rannaniidul loendavad looduslikke gladioole ehk niidu-kuremõõki (vasakult) Marten Kose, Märt Kose ja Jüri Looring. Foto: Lilli Tölp

Häädemeeste lähedal Pulg­oja rannaniidul kõnnib kolm noort meest, nina maas, nagu ajaksid nad suveseikleja Toomas Nipernaadi jälgi: näitleja ­Tõnu Kargi kehastuses käis siin 1983. aastal esilinastunud mängufilmis “Nipernaadi”, mille välisvõtteid tehti siinsamas.

“Seal, kus see puudesalu paistab, on veel Nipernaadi-filmi ­aegse ahju ase,” viitab üks neist ­mereranniku suunas. “Siin fil­miti kogu lõpuosa, kus oli Maret Vaa ja see laevalt kutse ootamine ja kuhu lõpuks Katariina Jee Nipernaadile järele tuli.”

Kolm tudengit – Marten Kose maaülikoolist, Märt Kose Tartu ja Jüri Looring Tallinna ülikoolist – teavad paiga lugu, kuid sellest vestmise asemel tuleb neil olla tähe­lepanelik, loendada ja kanda kaardile suvesüdame kauni lille, punakasroosade õitega niidu-kuremõõga kasvukoht ja taimede arv ning märkida Eesti orhideed, nagu näiteks vööthuul-sõrmkäpp, mida märkab vaid treenitud silm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles