Jalgu jääva rendiratta võib karjuvast alarmist hoolimata eest tõsta

Siiri Erala
, peatoimetaja
Copy
Pärnus Mai tänaval võis täna hommikul kokku lugeda 22 seisvat renditõukeratast.
Pärnus Mai tänaval võis täna hommikul kokku lugeda 22 seisvat renditõukeratast. Foto: Siiri Erala

Tänase tööpäeva alguses võis Pärnus Mai tänaval silmata üle paarikümne elektrilise renditõukeratta. Osa puhul näis, et sõitja oli poolel teekonnal haihtunud, sõiduvahendite korralikust parkimisest oli asi kaugel.

Üksikuna keset kergliiklusteed jäetud või mitme kaupa kobaras kergliiklustee üht sõidusuunda ummistavad liikurid – selline pilt avanes Mai tänaval kella kaheksa-üheksa vahel. Et renditõukerattaid jäetakse ripakile ja need jäävad ülejäänud ratturite, jalakäijate ja lapsevankriga liikujatele ette, on laiem probleem ja teema võeti täna hommikul jutuks rahvusringhäälingu hommikuses raadiosaateski.

Bolti tõukerataste suuna juht Toomas Tammus ütles "Vikerhommikus", et nende rattad peaksid pärast sõitu olema pargitud kenasti kergliiklustee või maja seina äärde. “Meie soovime, et tänavad oleksid kõigile liiklemiseks ja meie tõukerattad kedagi ei segaks,” kinnitas Tammus ja soovitas vedelema jäänud, valesti pargitud tõukerattast teha pilt, märkida asukoht ja kellaaeg ning saata see ettevõttele. “Meie saadame siis inimese kohapeale. Tihtipeale on tõukeratas selleks ajaks juba kadunud, kas on teine klient selle ära võtnud või sõitja ise selle kõrvale tõstnud,” selgitas ettevõtte esindaja.

Kui ratas on jäetud keset teed, võib seda julgelt liigutada. Seda piiksuma hakkavast alarmist hoolimata. 
Kui ratas on jäetud keset teed, võib seda julgelt liigutada. Seda piiksuma hakkavast alarmist hoolimata. Foto: Siiri Erala

Seda, et liikuril käivitub tõstmisel alarm, Tammuse sõnutsi karta ei tasu. “Ei tasu tunda häbi, et tõukeratas hakkab signaalitama-karjuma, keegi sellele viltu ei vaata. Kui sa ratta selle meetrikese eest ära tõstad, teed kaasliiklejatele pigem heateo.”

Bolti esindaja tõdes, et renditõukerataste vedelema jätmine oli suurem probleem hooaja alguses, kuid nüüd tuleb teateid juba vähem. Üks kaebuste vähenemise põhjusi on see, et valesti parkinud kliendi saab firma vastutusele võtta ja teha talle noomituse, blokkida tema konto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles