Metsoja suhtub Parempoolsete vaadetesse pooldavalt

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Andres Metsoja.
Andres Metsoja. Foto: Mailiis Ollino

Lähinädalail koguneb Isamaa Pärnumaa ringkond, kujundamaks oma seisukoht äsja erakonnas loodud ühenduse Parempoolsed ja nende üllitatud manifesti suhtes.

Eelmisel nädalal asutas 111 erakonna Isamaa liiget erakonnasisese liikmeühenduse Parempoolsed, mille eesmärk on seista läänelike väärtuste ja parempoolse maailmavaate eest ja astuda vastu äärmuslusele Eesti poliitikas. Pärnumaalt kuulub asutajaliikmete hulka Ela Tomson.

Isamaa Pärnumaalt valitud riigikogu liikme Andres Metsoja sõnade kohaselt on mitu siinse ringkonna liiget talle helistanud ja pannud ette teemat arutada. “Kuna praegu on suur suvi ja paljud inimesed ära, pole veel olnud võimalik kokku saada,” tõdes Metsoja.

Tõenäoliselt kogunetakse paari lähinädala jooksul.

“Mulle isiklikult see manifest sümpatiseerib,” märkis Metsoja. “Kuid enne kaasaminekut on mõted see ühiselt läbi arutada.”

Metsoja isiklikult toetab parempoolset mõttelaadi. “Kuigi ma ei saa kinnitada sedagi, nagu me oleks vahepeal vasakpoolseks muutunud,” täpsustas ta.

Parempoolsete ühenduse algatajad leiavad, et Eesti peab olema edukas avatud majandusega riik, kus suur vastutus lasub inimestel endil. Riik ei pea igal võimalusel sekkuma, et ettevõtteid tegutsema ja inimesi elama õpetada.

Ühenduse asutajate hinnangul teeb klassikaline parempoolsus Eestis vähikäiku: Reformierakond on loobunud parempoolsest maailmavaatest ja uued parteid on kas vasakpoolsed või äärmuspopulistlikud. Isamaa peab pakkuma sellele alternatiivi ja koondama parempoolsed valijad enda taha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles