Pärnu linn vaidlustab Esplanaadi 10 puudutava kohtuotsuse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esplanaadi 10 hoone.
Esplanaadi 10 hoone. Foto: Ants Liigus

Pärnu linn vaidlustab Pärnu maakohtu 16. detsembril tehtud Esplanaadi 10 ostu-müügi lepingut käsitleva kohtuotsuse, millega rahuldati OÜ Herderi hagi osaliselt ja mõisteti Pärnu linnalt välja 2 826 546 eurot.

Eelmisel komapäeval kohtusid Pärnu linnavalitsuse esindajad advokaatide Paul Varuli ja Martin Tammega Tartus, kus oli arutluse all apellatsiooni esitamine Pärnu maakohtu 16. detsembri otsusele, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja.

„Kohtumise käigus jõudsid osapooled ühisele seisukohale, et Pärnu maakohtu otsus on ebaõige, kahjustab oluliselt Pärnu linna huve ja me ei saa sellega leppida,“ ütles linnasekretär Tiina Roht. „Vaatamata sellele, et kohtuotsuse vaidlustamine on seotud suurte kuludega, on Pärnu linnal rohkem võita kui kaotada.“

Kohtuotsuse vaidlustamise on heaks kiitnud nii linnavalitsus, koalitsiooninõukogu kui ka linnasekretär.

Eelnevat arvesse võttes otsustati tänasel linnavalitsuse istungil eraldada reservfondist kantseleile 19 173 eurot Pärnu linna ja OÜ Herderi vahelises vaidluses apellatsioonkaebuse esitamisel riigilõivu tasumiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles