Pärnus saab uudistada maailma esimest autot ja Al Capone’ile kuulunud uunikumi

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Konse vanatehnikapäeval üks huvitavamaid eksponaate on maffiapealik Al Caponele kuulunud 1933. aastal valminud Chrysler.
Konse vanatehnikapäeval üks huvitavamaid eksponaate on maffiapealik Al Caponele kuulunud 1933. aastal valminud Chrysler. Foto: Eno-Gerrit Link

Laupäeval näeb Pärnus üle-eelmisel sajandil Saksamaal valmistatud Benz Motorwagenit, maailma üht esimesi autosid, ja eelmise sajandi 30ndatest pärit Chryslerit, mis oli kurikuulsa mafiooso Al Capone’i üks põgenemisautosid.

Konse motelli juures kaheksandat korda toimuval vanatehnika väljanäitusel saab lähemalt kaeda teisigi vanu autosid, mootorrattaid, traktoreid, maamootoreid, aga ka viljapeksugarnituuri ja kiviveskit.

Vanatehnikapäeva korraldaja Janno Hannuse sõnutsi on haruldaste masinatega lubanud kohale tulla külalised Eestist, Lätist ja Soomest.

“Koroonaviirus on meiegi kokkutulekule jälje jätnud: mõni eakam huviline, kes plaanis kohale tulla, jääb riskigruppi kuulumise tõttu kahjuks tulemata, aga vaadata on palju huvitavat,” ütles ta.

Üks põnevamaid eksponaate on Laitse rallipargi kollektsiooni kuuluv kolmerattaline Benz Motorwagen 1885. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles