Mitu klassi korraga läbida ­­ ei ole mõnele noorele mingi imeasi

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Sel ke­vadel sai ­aasta varem 11. klassi astunud Laura-Ly Uussaar Pärnu linnapealt juba tunnustuse keskkooli kuldmedaliga lõpetamise eest.
Sel ke­vadel sai ­aasta varem 11. klassi astunud Laura-Ly Uussaar Pärnu linnapealt juba tunnustuse keskkooli kuldmedaliga lõpetamise eest. Foto: Mailiis Ollino

Põhi- ja keskkool kestavad Eestis teadupärast kokku 12 aastat: see on peaaegu et ­kivisse raiutud. Aga siiski mitte päris, sest mõni õpilane leiab jaksu võtta aastaga läbi mitu klassi. Näiteks sel kevadel lõpetas gümnaasiumi noor laulja Laura-Ly Uussaar, kes aasta varem astus hoopis 11. klassi. Statistika kohaselt leidub sarnaselt käitujaid veel ja veel.

Eelmise aasta kevadel otsustas kümnenda klassi Viljandi riigigümnaasiumis lõpetanud Uussaar haridusteed jätkata hoopis Pärnu täiskasvanute gümnaasiumis (PTG). Neiu esialgne kavatsus haridusteed senisest natuke paindlikumalt jätkata muutus peagi. Ta läbis aastaga hoopis ­kahe klassi jagu kursusi ja sel ­kevadel sai tähistada juba keskkooli lõppu.

Ebatavalise otsuseni jõudis Uussaar huvitaval põhjusel. Nimelt töötas tema ema PTGs. Tavapärase vestluse käigus mainiski ema neiule juhuslikult, et osa õpilasi proovib teinekord niimoodi teha. Seda mõtet ei saanud Uussaar aga enam peast välja. “Ma mõtlesin, miks olla veel kaks aastat koolis, kui saaks olla ühe,” muigab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles