Taani valitsus pole hea

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani peaminister Helle Thorning-Schmidt.
Taani peaminister Helle Thorning-Schmidt. Foto: Reuters

Taani peaminister Helle Thorning-Schmidt tegi esimese kokkuvõtte oma vasaktsentristliku valitsuse esimesest 100 päevast. Konservatiivne päevaleht Berlingske Tidende polnud peaministri aruandega rahul.

”Võib vaid oletada, milliselt planeedilt on peaminister, kui ta räägib oma valitsuse edust, vaatamata kukkuvale reitingule. Eriti teeb muret see, et riiki juhib peaminister, kes suleb silmad tegelikkuse ees. 100 päeva pärast ametisseastumist on suurenenud riigi võlakoorem, vähenenud konkurentsivõime ja langenud tootlikkus. Peale selle pensionireform, mille algatas eelmine valitsus.

Taani pole liikunud sentimeetritki lähemale targemale, rohelisemale ja õitsvamale Taanile, mille peaminister seadis oma eesmärgiks. Vaid solidaarsuse vallas on peaminister kogunud punkte: enamik elanikest on üheskoos muutunud vaesemaks,” kirjutas ajaleht.



 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles