Lääneranna peab leidma uue vallavanema

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Lääneranna vallavalitsuse hoone.
Lääneranna vallavalitsuse hoone. Foto: Kristina Kukk

19. septembril ATV-õnnetuses raskesti viga saanud ja eile Põhja-Eesti regionaalhaiglas meie seast lahkunud Lääneranna vallavanemat asendab tema töö jätkaja leidmiseni valla arendusjuht Margus Källe.

Kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse kohaselt tuleb järgmine vallavanem ametisse seada kahe kuu jooksul, vastasel juhul peab volikogu laiali saatma.

Lääneranna vallavolikogu esimees ja samanimelisse valimisliitu  kuuluv Arno Peksar ei osanud veel öelda, kuidas edasi minnakse ja kas vallavanem leitakse valimisliidu liikmete seast või  kuulutatakse selleks välja konkurss.

Lääneranna valimisliidule kuulub 21-liikmelises volikogus 14 kohta, viis kohta on valimisliidul Nelja Valla Ühisjõud ja kaks kohta Eesti Konservatiivsel Rahvaerakonnal.

“Meil on novembri lõpuni aega. Eks me pea enne oktoobri volikogu kokku saama ja arutama, kuidas edasi läheme,” sõnas Peksar, kes valimisliidu kaaslastega pole teemat veel üles võtnud.

Lääneranna volikogu järgmine korraline istung on 15. oktoobril.

Volikogu esimees nentis siiski, et kaks kuud pole vallavanema leidmiseks väga pikk aeg, ja arvas, et vajadusel jõuaks ehk konkursi korraldada. “Aga ma tõesti ei oska praegu öelda mitte midagi selle kohta, millises suunas liigutakse,” lausus Peksar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles