Pärnu politseijaoskonnas alustas tööd kogukonna veebikonstaabel

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu veebikonstaablina asus ametisse Karmen Raud.
Pärnu veebikonstaablina asus ametisse Karmen Raud. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) käivitas katseprojekti, mille raames oktoobrist alustas Pärnu politseijaoskonnas tööd esimene maakondlik veebikonstaabel.

Veebikonstaablina hakkab tegutsema Pärnu politseijaoskonna noorsoopolitseinik Karmen Raud, kes teeb seda tööd esialgu neli kuud ehk jaanuari lõpuni.

PPA kogukonnateenuste grupi juhtivkorrakaitseametnik Kairi Ränk rääkis, et kui katseprojekt näitab, et see lähenemine mõjub, kaalutakse maakondlike veebikonstaablite tööle rakendamist üle Eesti.

Rängi sõnul on kogukonna veebikonstaabli ülesanne tõhustada ennetustööd internetis just kohalikul tasandil: parandada internetiohutust Pärnumaal ja ennetada seeläbi süütegusid, tuvastada kogukonna turvalisust häirivaid probleeme, vajaduse korral sekkuda ja nõu anda. Kohalik veebipolitseinik teeb koostööd üleriigiliste veebikonstaablitega. 

Raud julgustas pärnumaalasi ühendust võtma, kui vaevab mure või tekkinud on kahtlus. "Viimasel ajal on sagenenud internetikelmused, aga ka veebikius ja -ahistamine. Pöörduda saavad nii need, kel pole aega politseisse minna, kui need, kel puudub otsesuhtluseks julgus või pealehakkamine," märkis vastne netipolitseinik.

Veebikonstaablid on internetis töötavad politseinikud, kelle eesmärk on nõu anda: nad vastavad küsimustele ja kirjadele ning koolitavad nii lapsi kui täiskasvanuid internetiturvalisuse teemadel. 

Pärnumaa veebikonstaabliga saab ühendust võtta Facebookis või meiliaadressil karmen.raud@politsei.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles