Pärnu kesklinna häbiplekk kaob

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnapilti “kaunistava“ lagunenud villa juures algasid lammutustööd.
Pärnu linnapilti “kaunistava“ lagunenud villa juures algasid lammutustööd. Foto: Ants Liigus

AS Rakvere Universaali palgatud töömehed hakkasid lammutama Pärnus kesklinnas politseimaja kõrval mitu aastat tühjana seisnud põlenud tondilossi varemeid.

Pärnu linnavalitsuse ehitusjärelevalve teenistus on andnud Pikk 16 kinnistul loa lammutada hilises juugendstiilis villa, kaks kuuri ja pesuköök.

Koostamisel oleva Ringi ja Aia tänava ning politseimaja vahelise maa-ala planeeringu järgi peaks lammutatava hoone omanik ehitama villa asemele tulevikus selle koopia.  

Pärnu linnaarhitekti Karri Tiigisoone jutu järgi lubaks koostatav planeering villa taha ehitada veel neljakorruselise hoone, milles võivad tegutseda kaubandus- ja toitlustusasutused, bürood või teenindusettevõtted. Esimese korruse kõrgusel tohib planeeringu järgi kaks hoonet ühendada. Neljakorruselise hoone rajamiseks tuleb korraldada arhitektuurikonkurss.

Villa taastamine ei pruugi sel aastal siiski alata, sest maa-ala detailplaneering on pooleli.

Linnaarhitekt ütles, et planeering, mis hõlmab Pikk 16 kinnistut, on kooskõlastusringil ja see loodetakse kinnitada käesoleval aastal. „Kui planeering avalikkuse ette jõuab, saavad kõik soovijad selle kohta arvamust avaldada,“ lausus ta.

Pikk 16 korteriomandid ostis 2008. aasta mais kokku OÜ Onix Kinnisvara, mis kuulub Lääne-Virumaa ärimehele Verner Aasale. Uus omanik alustas kohe hoone omavolilist lammutamist, mille muinsuskaitseamet siiski peatas.

Vaid paar nädalat hiljem läks maja kummalistel asjaoludel põlema. Tulekahju põhjuste selgitamiseks algatati kriminaalmenetlus, kuid see lõpetati süüdlast leidmata. Küll tuvastas uurimine, et hoone süüdati ja selleks kasutati bensiini.

Mullu vahetas Pikk 16 hoonekompleks omanikku. Maja peremeheks sai AS Rakvere Universaal, mille ainuosanik on LagunaTrade OÜ. Rakvere Universaali nõukogusse kuuluvad Verner, Oliver ja Endel Aas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles