Siseturvalisuse mäng pälvis aasta õpiteo tunnustuse

Copy
Kogukondlikus siseturvalisuse mängus õpitakse riskiolukordades käituma ja häirekeskusega suhtlema.
Kogukondlikus siseturvalisuse mängus õpitakse riskiolukordades käituma ja häirekeskusega suhtlema. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Haridus- ja teadusministeerium kuulutas tänasel täiskasvanuhariduse tunnustusüritusel aasta õpiteoks MTÜ Pärnumaa Kodukandi ellu kutsutud kogukondliku siseturvalisuse mängu, mille käigus õpitakse, kuidas riskiolukordades käituda ja häirekeskusega suhelda.

Siseturvalisuse mängu partnerid on politsei- ja piirivalveamet, häirekeskus, hädaabikeskus, pommirühm, maanteeamet, keskkonnaamet ja teisedki ohutuse tagajad. Nende juhendamisel õpitakse, kuidas paigaldada lahaseid, siduda haavu ja anda esmaabi.

Video teel täiskasvanud õppijaid tunnustanud haridus- ja teadusminister Mailis Reps ütles, et elukestev õpe kuulub tänapäeval inimeseks olemise juurde.

“Õppimine ei seostu enam ammu laste ja noortega, sest inimene õpib kogu elu – igal pool ja pidevalt,” kõneles Reps, rõõmustades, et ka tänavustele aasta õppija kandidaatidele on täiskasvanuna teadmiste omandamine avanud uksi tööelus, andnud julguse teisi õpetada, loonud uusi võimalusi, avardanud silmaringi ja tekitanud sisemise rahu.

Aasta õppijaks kuulutati Hiiumaa turismihing Margit Soone. Rahva lemmiku tiitli pälvis Kerli Kõiv Võrumaalt ja aasta õppija eripreemiaga tunnustati Katre Möldrit.

Peale Pärnumaa külade siseturvalisuse mängu pälvis aasta õpiteo tiitli loengusari “Kuressaare haigla kohtub kogukonnaga”.

Sel aastal esitati konkursile 153 aasta õppija ja 49 õpiteo kandidaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles