Pärnu koondab spordibaasid ühtse keskuse alla

Copy
Pärnu linnavolikogu otsustas asutada Pärnu spordikeskuse, mis hakkab majandama Pärnu spordikooli ja Paikuse spordikeskuse objekte ja valmivaid spordirajatisi.
Pärnu linnavolikogu otsustas asutada Pärnu spordikeskuse, mis hakkab majandama Pärnu spordikooli ja Paikuse spordikeskuse objekte ja valmivaid spordirajatisi. Foto: Andrus Kumel /Pärnu Postimees

Pärnu linnavolikogu asutas Pärnu spordikeskuse, mis järgmisest aastast hakkab linnavalitsuse hallatava asutusena majandama Pärnu spordikooli ja Paikuse spordikeskuse objekte ja uusi, valmivaid spordirajatisi.

Praegu on huvikooli Pärnu spordikool hallata kuus ülelinnalise kasutusega spordibaasi: spordihall, kergejõustikuhall, Rannastaadion koos hosteli ja harjutusväljakutega, Raja ujula, Raeküla staadion, Raeküla tervise- ja kunstlumerada. Paikuse spordikeskus haldab kohalikku spordikompleksi, kuhu peale spordikeskuse kuuluvad staadion, skate-park ja rannavõrkpalliplats. Peagi valmivad Rehepapi tänava altküttega jalgpalli-kunstmuruväljak ja Lastestaadioni tehisjäävalmidusega liuväli.

Pärnu linnavalitsuse meedianõunik Teet Roosaar ütles, et spordiobjektide majandamise koondamine lubab kasutada ühtset broneerimissüsteemi ja turunduskanaleid, ühtlustada hinnakirju ja rakendada inimesi ja vahendeid senisest otstarbekamalt.

“Ühe objekti talvisel madalhooajal on võimalik nende töötajatele pakkuda rakendust suvise tipphooajaga objektidel ja vastupidi. Samuti võimaldab see efektiivsemalt kasutada rajatiste hooldusmasinaid,” seletas Roosaar.

Paikuse spordikeskus liidetakse 1. jaanuarist Pärnu spordikeskusega ja see lõpetab iseseisva juriidilise isikuna tegevuse.

Reformierakondlasest opositsioonipoliitik Jüri Lebedev oli eri spordibaaside haldamiseks loodava spordikeskuse asutamisega üldjuhul päri, kuid leidis, et vale oleks spordikooli käest rebida nende põhibaasid ehk ujula, kergejõustiku- ja spordihall.“Ma julgen väita, et 80 protsenti nende spordibaaside kasutusajast on spordikooli käes. Kas on mõtet anda neid objekte selle uuele kehale üle?” küsis Lebedev. “Ma ei kujuta hästi ette, et kui need rebitakse nende käest ära, kas siis saab midagi paremaks minna. Vastupidi, paindlikkus kaob.”

Opositsioonipoliitik märkis, et tõenäoliselt seatakse keskus fakti ette, et tal on oma eelarve ja ta peab oma vahenditest tulu teenima. “Ja siis tuleb Lebedev oma korvpalliklubiga kohale ja meile öeldakse ehk: “Mis tähendab, et mingid nagad veeretavad siin palli kell kuus, maksan kaks korda rohkem!” Ja mis te arvate, kumb selle aja saab,” selgitas linnavolinik. “Kui on vähegi rahaline plaan taga, siis kuidas garanteerida, et rahaga ei osta paremaid aegu?”

Muus suhtes toetab Lebedev uut keskust, sest “kes siis kõigi nende suusa- ja metsaradade ja jalgpallistaadionidega tegelma hakkab?”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles