Pärnus soovib töötada üha rohkem riigiametnikke (1)

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Riigihal­duse minister Jaak Aab pakkus idee ehitada väljapoole Tallinna üürikortermaju riigiametnikele, kes töö­kohtade pealinnast väljaviimise tõttu peaksid elukohta vahe­tama.
Riigihal­duse minister Jaak Aab pakkus idee ehitada väljapoole Tallinna üürikortermaju riigiametnikele, kes töö­kohtade pealinnast väljaviimise tõttu peaksid elukohta vahe­tama. Foto: Mihkel Maripuu

Pärnusse on kavandatud kaks riigiametite töötajaid mahutavat büroohoonet, aga et üha rohkem riigi haldusasutusi soovib näha end Pärnus töötavana, ei pea riigihalduse minister võimatuks tulevikus kuurortlinna suurema riigimaja ehitamist.

“Esialgu rajame Pärnusse kaks riigimaja: Akadeemia 2 ja Roheline 64,” lubas riigihalduse minister Jaak Aab. “Pikemas perspektiivis tuleb kaaluda uue ja suurema maja ehitamist, sest järjest kasvab riigimajadesse soovi­vate ja sobivate asutuste ja riigitöökohtade arv Pärnus.”

Minister täpsustas, et Pärnu en­dise maavalitsuse Akadeemia 2 riigimajaks ehitamise projekt on lõppjärgus ning aasta lõpul kuulutab Riigi Kinnisvara AS (RKAS) välja ehitushanke. Ehitustööd plaanitakse lõpetada järgmise aasta lõpuks.

Akadeemia 2 on kavas avada 2021. aasta novembriks, mistap on hoonest juba kõik asutused kolinud asenduspindadele, et ehitusega saaks alustada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles