Pärnu jõele võib ohtliku intsidendi järel tulla eripiirkond (1)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärast seda, kui tunamullu augustis sõudevõistlusel jäi noore sõudja ja lõbusõidualuse kokkupõrkest puudu heal juhul meeter, võeti liikluskorraldus Pärnu jõel luubi alla.
Pärast seda, kui tunamullu augustis sõudevõistlusel jäi noore sõudja ja lõbusõidualuse kokkupõrkest puudu heal juhul meeter, võeti liikluskorraldus Pärnu jõel luubi alla. Foto: Kuvatõmmis

Kaks aastat tagasi Pärnu jõel noorte sõudjate jõukatsumisel, kui võistlusrajal olnud noormehe ja lõbusõitu tegeva laeva vahelisest kokkupõrkest jäi puudu ülinapilt ja õnnetust ei juhtunud vaid seetõttu, et laevajuht sooritas otsasõidu vältimiseks ohtliku manöövri, oleks juhtumi menetlemisel meresõiduohutuse reeglite järgi jäänud suure tõenäosusega süüdi sõudekanalil võistelnud sportlane.

Kui sõudeliit otsustas pärast seda intsidenti kolida Pärnusse kavandatud sõudevõistlused Viljandisse, haaras Pärnu linnavalitsus jõeliikluskaose ohjamiseks härjal sarvist ja tegi veeteede ametile ettepaneku kehtestada Pärnu jõe sõudeakvatooriumil eripiirkond.

Tänavu sügiseks on arutelu jõudnud nii kaugele, et veeteede amet on valmis tähistama kõigile selgelt sõudjate treeninguteks kasutatava ala ja kehtestama seaal muule veeliiklusele piirangud, mis väldiksid sõudjate hoolimatut segamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles