Politseinikud väntasid hukkunud kaaslaste mälestuseks Pärnust Mäosse

Karl Hütt
, reporter
Copy
Lääne prefektuuri politseinikud ja kolleegid partnerasutustest sõitsid täna jalgratastega Mäosse, et mälestada hukkunud kolleege.
Lääne prefektuuri politseinikud ja kolleegid partnerasutustest sõitsid täna jalgratastega Mäosse, et mälestada hukkunud kolleege. Foto: Lääne prefektuur

Lääne prefektuuri politseinikud ühes mõne hea kolleegiga partnerasutustest andsid täna kell üheksa Pärnu politseijaoskonna ees pedaalidele valu ja võtsid suuna Mäole, hukkunud politseiametnike mälestusmärgi juurde.

Mõne tunniga sõitis korrakaitsjad oktoobrikarguses maha 109 kilomeetrit. Meel oli ratturitel enne starti ülev ja kannatamatult ootasid nad viimaseid kolleege, et kondid kuumaks kütta ja rattale hoog sisse saada. 

Meenutussõit toimus juba neljandat aastat ja ausamba juures kohtusid politsenikud kolleegidega Põhja prefektuurist. Nood startisid Tallinnast samuti kell üheksa. 

Mälestusmärk püstitati Mäos traagiliselt hukkunud Järva liikluspolitseinike Marek Lemmingu ja Argo Kivi mälestuseks, kes 15. detsembril 1994. aastal koos kolleegidega peatasid sealsamas rutiinseks dokumentide ja koorma kontrolliks veoauto KAMAZ. Teadmata, et veoauto koormaks oli eelmisel päeval Tallinnast röövitud alkohol.

Koorma ülevaatuse ajal väljus veokist Andrei Iljuhhin, kes avas politseinike pihta tule. Marek Lemming hukkus sündmuskohal, Argo Kivi suri teel haiglasse, nende kolleeg Janek Tšeljadinov sai tulevahetuses raskelt vigastada.

Taasiseseisvas Eestis on teenistuskohustusi täites hukkunud 23 politseiametnikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles