Jäätmejaama süütamine tekitas ligemale 200 000eurose kahju

Pärnu Postimees
Copy
Seljametsas jäätmejaama angaari ja jäätmete süütamisest alguse saanud põlenguga tekkis üle 200 000 euro kahju.
Seljametsas jäätmejaama angaari ja jäätmete süütamisest alguse saanud põlenguga tekkis üle 200 000 euro kahju. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Septembris Pärnu linna Paikuse osavallas Seljametsas puhkenud jäätmejaama angaari ja jäätmete põleng, mis sai alguse süütamisest, põhjustas kahju üle 200 000 euro.

Praeguseks on politsei algatanud juhtunu suhtes kriminaalmenetluse ja kinni on peetud inimene, keda kahtlustatakse teiseski süütamisjuhtumis. Lahtise leegiga põlenud angaar mõõtmetega 100 x 60 meetrit hävis täielikult, samuti põlesid ära hoones olnud tootmisseadmed.

Peale selle süttisid angaari ümbruses kokkupressitud jäätmed ja põlengu käigus levis suures koguses mürgiseid gaase. Kohalikel elanikel soovitati sulgeda aknad-uksed ja välja lülitada ventilatsioon.

Salva Kindlustuse varakahjude osakonna juhataja Karen Soosalu sõnutsi on nüüd selgunud, et kahju ulatub umbes 200 000 euroni.

“Uue angaari püstitamiseks kulub ligemale 150 000 eurot ja üksnes seadmete muretsemiseks 50 000 eurot. Oma osa kahju suuruses mängis asjaolu, et angaar süttis uuesti järgmisel päeval,” selgitas Soosalu, kelle jutu järgi on kahju suuremgi, sest hävis palju materjali ja jaama töö on häiritud pikaks ajaks.

“Kuna põlengu käigus paisati õhku suur kogus mürgiseid gaase, tekitati kahju ka keskkonnale,” lisas Soosalu.

Jäätmejaamas puhkes põleng nii 16. kui 20. septembri varahommikul. 16. septembril kell 4.30 ajal teatati häirekeskusele tulekahjust Seljametsa külas, kus lahtise leegiga põles jäätmejaama angaar. Peale selle olid tuld võtnud selle ümbruses ladustatud jäätmed. Tulekahju kustutamine võttis ligemale 12 tundi. 20. septembril kell 5.41 teatati häirekeskusele, et Seljametsa küla jäätmekäitlusjaamas põleb kaks prügiveoautot. Jäätmejaama töötajad suutsid enne päästjate tulekut suuremad leegid summutada, päästjad kustutasid tulekahju lõplikult ja kontrollisid üle kõik autod ja territooriumi.

Politseinikud pidasid teise põlengu järel kinni ja kohus võttis vahi alla 35aastase mehe, keda kahtlustatakse süütamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles