Halinga vald kutsub teavitama ohtlikest kaevudest

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaaneta kanalisatsioonikaev.
Kaaneta kanalisatsioonikaev. Foto: Urmas Luik

Halinga vald kutsub üles valla ettevõtteid, asutusi ja eraisikuid kontrollima, kas nende territooriumil olevad tuletõrje veevõtukohad, kanalisatsioonikaevud või muud ohtlikud augud on kindlalt suletud ja tuletõrje veevõtukohad tähistatud.

„Sagedased on traagilised õnnetusjuhtumid, kus inimesed kukuvad lahtisesse tuletõrje veevõtukohta või kanalisatsioonikaevu ja hukkuvad,“ kirjutab Halinga valla maanõunik Jüri Kirt valla veebilehel. „Eriti ohtlikuks teeb olukorra see, et maapind on lumega kaetud, lahtised avad märkamatud ja inimene võib auku pahaaimamatult sisse jalutada.“

Kirt kirjutab, et ehkki paljud endised tuletõrje veevõtukohad ei ole enam kasutuses, tuleb maaomanikul sellest hoolimata ohutus tagada. Lahtised kaevud on ohtlikud lemmik- ja metsloomadelegi.

Objekti ohutuse eest vastutab omanik - olgu see kohalik omavalitsus, ettevõte, asutus või eraisik -, kelle kohus on tagada, et tuletõrje veevõtukohad on kindlalt suletud ja tähistatud ning kanalisatsioonikaevud luukidega kaetud.

Ohtlikest lahtistest veevõtukohtadest ja kanalisatsioonikaevudest palutakse teavitada Halinga vallavalitsust.

Samuti esitab vald tungiva palve omanikke enda valduses olevaid objekte ohutuks muutma ja inimesi tähelepanelik olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles