Nädala algus toob külmema ilma

BNS
Copy
Skandinaavia kohal tugevnev kõrgrõhkkond toob esmaspäeva ööseks paiguti kümme kraadi külma.
Skandinaavia kohal tugevnev kõrgrõhkkond toob esmaspäeva ööseks paiguti kümme kraadi külma. Foto: Liis Treimann

Skandinaavia kohal tugevnev kõrgrõhkkond toob esmaspäeva ööseks paiguti kuni kümme kraadi külma, edasi liigub antitsüklon Karjala ja Venemaa põhjaala kohale ja jääb ka sealt Eesti ilma mõjutama, kuid õhutemperatuur hakkab tasapisi tõusma.

Ilmateenistuse teatel on ööl vastu esmaspäeva pilves selgimistega ilm. Põhjarannikul sajab lund. Puhub muutliku suunaga tuul 1–7 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis –4 kuni +1, Ida-Eestis tuleb külma 4–8, kohati koguni 10 kraadi. Esmaspäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Põhjarannikul sajab lund. Puhub kirde- ja idatuul 2–8, pärastlõunal rannikul puhanguti kuni 12 meetrit sekundis. Külma tuleb 1–5 kraadi, rannikul jääb termomeetrinäit null kraadi lähedale.

Teisipäeva öösel on pilves selgimistega ilm ja kohati sajab nõrka lund. Puhub ida- ja kirdetuul 5–10, saartel ja põhjarannikul iiliti 14 meetrit sekundis. Külma on 2–8 kraadi. Teisipäeva päeval on pilves selgimistega peamiselt sajuta ilm. Puhub ida- ja kirdetuul 5–10, saartel ja rannikul puhanguti 15 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on -4 kuni +1 kraadi.

Kolmapäeva öösel on pilves ilm. Kohati sajab lund, saartel ka lörtsi. Puhub valdavalt idatuul 5-11, rannikul puhanguti 15, saartel 18 meetrit sekundis. Külma on 1–6 kraadi. Kolmapäeva päeval on oodata pilves ilma. Kohati sajab lund, saartel lörtsigi. Puhub valdavalt idatuul 5–11, rannikul puhanguti 15 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on –4 kuni +1 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles