Vallikäärus tulistavad lumekahurid

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vallikäärus töötab praegu ööpäev läbi kaks lumekahurit. Pildil olevale kohale tuleb suusatrikivõistluse hüppeplatvorm.
Pärnu Vallikäärus töötab praegu ööpäev läbi kaks lumekahurit. Pildil olevale kohale tuleb suusatrikivõistluse hüppeplatvorm. Foto: Ants Liigus

Pärnu Vallikäärus töötab teisipäeva õhtust kaks lumepritsi, mis toodavad lund ja jääd veebruari keskpaigas algavaks teiseks jääfestivaliks.

Jääfestivali üldjuhi Piret Hallik-Sassi sõnade kohaselt jäävad lumekahurid Vallikääru vähemalt nädalaks ja korraldajate eesmärk on toota ööpäev läbi tulistavate masinate abil kaheksa 100-150kuupmeetrist lumekuhja. Vett lume tootmiseks võetakse vallikraavist.

Valmivat tehislund kasutatakse nii festivali ajaks Vallikääru ehitatava jää- ja lumelinna tarvis kui festivali ajal toimuva “Rail Jam” suusatrikivõistluse hüppeplatvormi ehitamiseks.

“Esmaspäevast, 6. veebruarist algab Pärnus jääarhitektuuri workshop “Jääloss”, millel kaheksa tiimi eri riikidest valmistavad Vallikääru nõlvale Pärnu arhitektide esialgse kavandi järgi viis kuni kaheksa eri otstarbega jäähoonet,” avas Hallik-Sass. “Festivali ajal valmib Pärnumaa spordiliidu eestvedamisel Vallikääru lumelinn.”

Tänavune jääfestival tõotab kujuneda vägagi sportlikuks. Peale linnakute valatakse Vallikääru taaskord liuväli, kus peale festivali ava-show’ toimub Eesti jäähoki 80. aastapäevale pühendatud hoki-show.

Koostöös Eesti hokiliiduga toimuval show’l osalevad Allar Levandi ja Pearu Pauluse hokimeeskond THSK, Tartu Rocki hokiklubi koos selliste tuntud korvpalluritega nagu Tanel Tein, Toomas Liivak jt, Pärnu hokimeeskond ja hokiliidu naiskond. Matše kommenteerivad Emil Rutiku ja Ahti Kullervo. Plaanis on korraldada Pärnu koolide vaheline hokivõistlus. Samuti valitakse koolide ilusaim liuväli.

Hallik-Sass ei osanud täpselt öelda, millal liuvälja ehitus algab. “See sõltub lume tootmisest ja ilmast,” ütles ta. “Esmalt on vaja teha liuvälja piirded kunstlumest, seejärel saab liuvälja valada. Liuvälja ehitus võib seega jääda järgmise nädala lõppu ja see peaks valmima mõne päevaga.”

“Jääfestivali” spordikavast leiab veel fantaasiakelkude ja uisukavade võistluse. Teist korda tuleb korvpalliturniir “Ice Cup” ja muudki.

Pärnu teine jääfestival toimub 17.–26. veebruarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles