Peaminister tööandjatele: Lubage töötajad kaugtööle

Pärnu Postimees
Copy
Peaminister Kaja Kallas valitsuse pressikonverentsil.
Peaminister Kaja Kallas valitsuse pressikonverentsil. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Peaminister Kaja Kallas saatis täna kirja Eesti tööandjate keskliidule ja Eesti kaubandus- ja tööstuskojale palvega aidata pidurdada COVID-19 levikut töökeskkonnas.

„Palun pöörduge oma liikmeskonna poole ja edastage minu üleskutse saata kaugtööle kõik töötajad, kelle tööülesanded seda võimaldavad,” kirjutas Kallas. “Olukorras, kus töötajaid pole võimalik kodutööle saata, palun tööandjate abi, et korraldada töökeskkond selliselt, et minimeerida vahetuid kontakte ja viiruse leviku riske.”

Samuti peab Kallas äärmiselt tähtsaks kanda maski igas olukorras, kus inimesed kokku puutuvad, seda nii tööd tehes kui puhkehetkel.

„Eraldi palve on teile, kaubandusettevõtjad, palun tagage, et inimesed teie poodides kannaksid maske, hoiaksid turvalist, kahemeetrist vahet ja et tagatud oleks desinfitseerivate vahendite kättesaadavus,“ märgib peaminister. Lisades, et ühise jõupingutuse eesmärk on lõigata läbi nakkusahelad ja kaitsta Eesti majandust praegusest rangemate piirangute eest.

Oma pöördumises toonitab peaminister eriolukorraaegset positiivset kogemust, kui ühiskonna ühine jõupingutus aitas alandada nakatumisnäitajat kahe nädalaga pea kaks korda. Ta kutsub üles olla niisama hoolivad ja vastutustundlikud praegugi, kui Eestis on nakatumine võrreldes ülejäänud Euroopa Liidu riikidega väga kõrge, eriti tööealiste elanike seas.

„Iga kaheksas inimene nakatub töökohal, iga kolmanda puhul ei tea me nakatumise allikat, kolmandik aktiivsetest nakkuskolletest on töökohakolded. Seega levib viirus kohtades, kuhu valitsus oma piirangutega sisuliselt sekkuda ei saa. Koroonaviiruse väga laialdane levik nõuab meilt kõigilt hoolast käitumist igal pool ja igal hetkel,“ rõhutab Kallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles